Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Úplatky a príživníctvo. Miliardár Babiš zaútočil na politikov
Zdielať na

Úplatky a príživníctvo. Miliardár Babiš zaútočil na politikov

Miliardár slovenského pôvodu Andrej Babiš vyrazil do boja proti korupcii v Česku, kde dlhodobo pôsobí. Do kampane už investoval takmer dva milióny českých korún. A postupne verejnosti odhaľuje špinavosti zo zákulisia politiky...

V nedeľňajšej politickej debate Českej televízie sa boháč Babiš odviazal a obul se nielen do strany Veci verejné, ktorá je spojená s množstvom škandálov. Trúfol si i na samotného prezidenta Klausa a na českú justíciu.

Miliardovým cieľom sa stala hneď na začiatku Karolína Peak a strana Veci verejné. "Nič horšieho tu nevzniklo po revolúcii, než Veci verejné. Táto strana má mať na starosti korupciu, strana, ktorá vznikla rozkrádaním Prahy a rozšírila sa do celej krajiny," povedal nahnevane.

Nakladačku dostal aj Klaus

Podľa Babiša by mala Peak Vystúpiť zo strany a rozhodne by sa nemala stať ministerkou spravodlivosti. Na véčkaroch prekáža podnikateľovi najviac postava Víta Bártu. "Tento človek patrí do basy. Vydiera kolegov, každého v republike špehuje, vydiera Nečasa, Kalouska...," nebral si servítku pred ústa Babiš.

Vzápätí nenechal ani nitku suchú na slávnom karlovarskom festivale. Tam podľa neho spoločne obedujú kmotri so štátnymi zástupcami. Babiš však neušetril ani prezidenta Klausa. Podľa neho ho človek z prezidentovho okolia žiadal o úplatok.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy