Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Vitálne sedemdesiatničky! Milujú kankán aj volejbal
Zdielať na

Vitálne sedemdesiatničky! Milujú kankán aj volejbal

A teraz sa dobre pozerajte, uvidíte sedemdesiatničky zo Zubrohlavy ako tancujú kankán či hrajú volejbal. Ich šéfkou je kostolníčka Margitka, tá dokonca pred pár dňami získala od Vidieckeho parlamentu Slovenska ocenenie Líderka roka.

Tieto dôchodkyne nemajú na ružiach ustlané. Napríklad pani Margita, Líderka roka. Porodila 10 detí, dve tragicky zahynuli. Pochovala aj manžela. No nevzdáva sa a neľutuje. Režíruje vidiecke divadlo, vedie folklórny súbor, jednotu dôchodcov a pomáha vychovávať vnúčatá a pravnúčatá.

Dokonca s dôchodkyňami organizuje volejbal veteránov. No a okrem iného je tiež kostolníčka. "Robíme si život krajší, zábavnejší, aby sme doma nerozmýšľali, že sme samy," komentuje Margita.

No a najväčší úspech mala aj s kamarátkami práve s kankánom. "Mužom sa to páčilo. Joj, aj keď sme v Klíne boli, to taký aplauz. Kázali aj opakovať," teší sa jedna z dôchodkýň, Tonka. Líderka roka 2011 však priznáva, že najlepšie sa robí aj tak v skupine a nebyť ostatných žien... "Ja sama by som neurobila nič, keby okolo mňa neboli tieto šikovné ženy."

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy