Polojasno
20°
Bratislava
Slovensko šokovalo svet. Sme čiernou dierou!
Zdielať na

Slovensko šokovalo svet. Sme čiernou dierou!

Renomovaná agentúra Reuters ponúkla do celého sveta priamy prenos. Nie však z Líbye či Spojených štátov, ale zo Slovenska. A to pre euroval a hroziaci pád vlády...

Už od rána pripomínal náš parlament budovu spojených národov. V pravidelných intervaloch do Národnej rady vchádzali desiatky zahraničných novinárov. Hlasovanie o eurovale na Slovensku považujú viacerí z nich za poriadny cirkus. "Aj v Rakúsku bola o eurovale vážna diskusia a prešiel len s ťažkosťami. Zdá sa mi, že Slovensko je po dvadsiatich rokoch radikálnych ekonomických reforiem trošku unavené," povedal Michael Werbowski z Wienna Review.

Agentúra Reuters dokonca rokovanie parlamentu vysielala v priamom prenose. Bolo tomu tak napríklad počas vystúpenia poslanca Ivana Štefanca z SDKÚ. Zo Slovenska odišla len na chvíľu v momente, keď vysielala začiatok obchodovania na slávnej Wall Street v New Yorku. Alebo keď prenášali príchod lekára Conrada Murraya na súd. Ten ošetroval zosnulého kráľa popu Michaela Jacksona. 

Hovorila o nás Arabská Al-Jazeera, britská BBC, japonská televízia, nemecká ARD. O štáboch z okolitých krajín ani nehovoriac... No a odborníčka z britskej spravodajskej stanice Sky News slovenských politikov nešetrí.

"Skutočným problémom je, že vládne strany sa hádajú medzi sebou, miesto toho aby situáciu riešili," vytkla im Karen Henderson.

bbc.co.uk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy