Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Rómska osada v centre Bratislavy! 9-členná rodina nemá domov
Zdielať na

Rómska osada v centre Bratislavy! 9-členná rodina nemá domov

V historickom centre Bratislavy sa priamo pred ministerstvom pôdohospodárstva ubytovali malackí Rómovia z Družstevnej ulice. Urobili tak na protest proti rozhodnutiu primátora, ktorý im po zbúraní nelegálne postaveného domu neumožnil bývať v inej časti Malaciek.

Dom na Družstevnej ulici Rómovia dobrovoľne zbúrali, no náhradné bývanie stále nemajú. 9-členná rodina preto vylomila zámok na dome najnižšieho štandardu a chcela ho načierno obývať. Aj z Hlbokej ulice v Malackách ich ale  vyhnali. Preto našli útočište v uliciach Bratislavy.

"Nechcem akože dom zadarmo, aby si mysleli starostovia alebo ľudia, že chcem to zadarmo. Ja si to odpracujem a chcem, aby  mi poskytli aspoň náhradné bývanie," tvrdí otec rodiny.

Zdá sa, že ministrovi pôdohospodárstva situácia zásadne neprekáža, jeho rezort sa totiž vyjadril: "Táto vec nemá absolútne nič spoločné s ministerstvom." "Malačania sa dožadujú, aby mesto tvrdo zakročilo voči tým, ktorí porušujú zákony," prezradil jeden z poslancov mesta Malacky.

Viacerým Bratislavčanom je rómskych detí ľúto. Niektorí im doniesli jedlo i vodu, iní sú zas ich prítomnosťou v centre hlavného mesta poriadne zaskočení.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy