Zatiahnuté
12°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Cestujúci nocovali na letisku. Tu je stanovisko spoločnosti
Zdielať na

Cestujúci nocovali na letisku. Tu je stanovisko spoločnosti

O tom, že 180 cestujúcich, ktorí leteli z Londýna do Bratislavy, sme vás informovali už v nedeľu. Silný nárazový vietor skomplikoval ich situáciu natoľko, že kapitán pristál v poľskom Krakowe.

Niektorí si zobrali taxík do Bratislavy, ktorý ich vyšiel 500 €, zvyšní ostali na letisku. 50 Slovákov tak nocovalo o hlade a smäde na poľskom letisku. Slováci cestujúci z Londýna mali prísť domov okolo deviatej večer. letecká nízko-nákladová spoločnosť svojim pasažierom prisľúbila náhradnú dopravu autobusmi. Pred letiskovou halou čakali približne do pol druhej v noci, no autobusov sa nedočkali. Povedali im, že boli zrušené.

Reportér Dárius Haraksin sa tejto téme venoval aj v pondelkových Novinách. Podarilo sa mu spojiť s viacerými cestujúcimi a taktiež s predstaviteľmi spoločnosti. Prinášame vám stanovisko spoločnosti v plnom znení.

Z dôvodu nepriaznivých klimatických podmienok letu FR 2318(27. augusta) z Londýna -Stansted - Bratislava sme boli nútení odkloniť lietadlo do Krakowa, kde cestujúci vystúpili na ďalší transfer autobusom. Aj napriek maximálnemu úsilu spoločnosti Ryanair a krakowského letiska, sme neboli schopní zaistiť transfer do poludnia ďalšieho dňa. Cestujúcim bolo doporučené predložiť potvrdenie o ubytovaní na náklady spoločnosti Ryanair, každý z pasažierov dostal dva poukazy na jedlo.

Potom čo sa počasie zlepšilo, sme chceli lietadlo poslať späť do Bratislavy. Avšak z bezpečnostných dôvodov pasažieri nemohli nastúpiť späť do lietadla. Ryanair sa ospravedlňuje za meškanie alebo nepríjemnosti.

TV JOJ

Súvisiace články