Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Na Dunaji uviazla ukrajinská loď, hanba aj na našej strane
Zdielať na

Na Dunaji uviazla ukrajinská loď, hanba aj na našej strane

V utorok popoludní uviazla na nánosoch bahna v medzinárodnom plavebnom koridore na Dunaji pri Bratislave nákladná ukrajinská loď. Išlo pravdepodobne o chybu kapitána plavidla, avšak miesto si bol pozrieť aj minister životného prostredia. Jozsef Nagy tvrdí, že problém je aj na našej strane, pretože koryto je zanesené nánosmi bahna. Loď mala už dvihnúť kotvy, stále je však uviaznutá na plytčine.

Loď uviazla na plytčine pri Čunove tesne pred Bratislavou okolo druhej hodiny poobede. Išlo pravdepodobne o chybu kapitána, no problém vykazuje aj samotné koryto Dunaja. Je totiž plné naplavenín. Prečo? Naši vodohospodári nemajú podľa ministra životného prostredia Jószefa Nagyho už štyri roky na čistenie koryta a medzinárodnej plavebnej komory...

Nánosy plavebnú komoru zužujú. Bahno má miestami až dva metre! Nagy preto verí, že aj tento incident môže rozhýbať stojaté vody na ministerstve.

Ešte v utorok museli odstaviť dopravu, denne sa pritom miestom preplaví až 45 lodí. "Momentálne sa napúšťa Gabčíkovo, aby sa dvihla hladina, aby tá loď mohla odplávať," informovali vodohospodári o riešení momentálnej situácie.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy