Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vysvedčenia dostali v maštali, zápach im radosť nepokazil
Zdielať na

Vysvedčenia dostali v maštali, zápach im radosť nepokazil

Vysvedčenia sa dnes odovzdávali aj medzi traktormi a inými poľnohospodárskymi strojmi. Priamo na družstve si ho v starej administratívnej budove prevzalo z rúk svojich učiteliek viac ako dvesto detí. Slávnostnú chvíľu im znepríjemňoval silný zápach z neďalekých maštalí.

Deťom z podtatranských základných škôl dnes vôbec neprialo počasie a navyše vysvedčenia dostávali v takých priestoroch a podmienkach, ktoré si určite nezaslúžia. Sú na míle vzdialené od tých, aké by deti chceli mať.

Tieto deti si prevzali svoje vysvedčenia v areáli poľnohospodárskeho družstva v Kežmarku. Verte, či nie, ale tu je budova, v ktorej sa deti učia a zo svojich okien majú napríklad naozaj "čarovný" výhľad.

Deti z Rakús vozia autobusy až do štyroch objektov. 220 žiakov tak počas vyučovania sleduje pasúce sa kone, robotníkov alebo traktory. Budova na družstve má malé triedy, navyše sa najmä počas teplejších dní šíri celou základnou školou zápach z hospodárskych zvierat!

Iné riešenie, žiaľ, zatiaľ ale neexistuje. Na novú školu v dôstojnejších priestoroch potrebujú niekoľko miliónov eur. Tie ale k dispozícii nemajú. Deti tak mohli napríklad aj dnes o krásnej, útulnej a voňavej  triede, v ktorej by dostali svoje vysvedčenia, iba snívať. Radosť z posledného dňa v škole im to, našťastie, vôbec nepokazilo.

TASR/Michal Svítok

Súvisiace články

Najčítanejšie správy