Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Šéf prokuratúry Tichý. Takto vidí žúrku sudcov
Zdielať na

Šéf prokuratúry Tichý. Takto vidí žúrku sudcov

Po spŕške kritiky vyvolanej videom zo stretnutia sudcov dnes reagoval aj zastupujúci šéf Generálnej prokuratúry. Zaráža ho, že ho nik z ministrov, ktorí tieto zábery odsúdili, nekontaktoval. Slová o výsmechu obetiam devínskeho masakru považuje za nehorázne konštrukcie, najmä novinárov.

Spájanie výkonu funkcie s menom baru, či s devínskym masakrom - len pre modré slúchadlá, je vraj absolútny nezmysel - má to dokazovať aj to, že ani na celom videu jediný raz nepadlo toto slovné spojenie. Ale i to, že takéto slúchadlá má jednoducho každý profesionálny strelec a zbraň v rukách právnika na penzii bola len maketa pri "improvizovanom" veselom privítaní členov OZ Justičný Oskar.

Zaťahovanie politiky do súkromnej akcie Tichý nechápe. To, že jeden z prítomných sudcov bol tretsne stíhaný, vraj netušil a okrem toho, on o osude totho sudcu vraj rozhodovať ani nebude.

Sudcovia z videa hovoria o diskreditácii. Ladislav Tichý si myslí, že takýto nátlak na základe súkromného stretnutia známych, kde si v úzkom kruhu dovolili nie práve oficiálne oslovenia, je pre neho šokom.

A kým ministerka spravodlivosti hovorí o disciplinárnom stíhaní sudcov, Tichý len rozčúlene krúti hlavou nad politizáciou stretnutia takmer spred roka.

Nový Čas

Súvisiace články

Najčítanejšie správy