Jasno
22°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Po čiastočnej výmene kĺbu 105-ročnú pani Helenku prepustili z nemocnice
Zdielať na

Po čiastočnej výmene kĺbu 105-ročnú pani Helenku prepustili z nemocnice

NITRA / Vyše 105-ročná pani Helenka, ktorej v nitrianskej nemocnici čiastočne nahradili bedrový kĺb za umelý, v stredu (17. 4.) už urobila prvé kroky. Po operácii sa zotavila natoľko, že ju už v stredu rodina odviezla domov. Pani Helenku čakajú ju náročné rehabilitácie, ale je odhodlaná zabojovať.

​Starenke sa v nemocnici venovali, aby ju aspoň v rámci možností naučili chodiť. Všetkému predchádzalo niekoľko denné cvičenie na posteli. Pani Helenka, urobila už prvé kroky a po necelom týždni odchádza z nemocnice.

Babenka, ako ju na traumatológii volali, všetkým poďakovala a zaujímala sa o to, či jej tam nezabudli zabaliť ruženec. Po prepustení z nemocnice ju trápilo to, že jej deti budú mať s ňou starosti.

Pani Helenka býva u dcéry Marty. Teraz sa budú snažiť, aby zvládala urobiť aspoň pár krokov. Na svoj vek je stále vitálna. "Ona do stovky bývala sama a potom jej hovorím - poď ku mne," priblížila dcéra Marta Sláviková.

Babičku operovali v Nitrianskej nemocnici ešte minulý týždeň po tom, ako spadla a zlomila si bedrový kĺb. Operácia prebehla v spinálnej anestéze. "Indikovali sme operačný zákrok, čiastočnú náhradu bedrového kĺbu. Pooperačný priebeh bol primeraný až neuveriteľný," zhodnotil Šimon Kónya, prednosta  prednosta ortopedicko-traumatologickej kliniky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy