Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
ŠOKUJÚCE VIDEO: Skinhedi v centre Zvolena demonštrujú svoju silu
Zdielať na

ŠOKUJÚCE VIDEO: Skinhedi v centre Zvolena demonštrujú svoju silu

Tlupa maskovaných neonacistov sa nechala nakrútiť pri demonštrácii svojej dominancie na známych protifašistických symboloch Zvolena. Pravicoví radikáli našli nový spôsob ako vzbudiť verejné pohoršenie, predvádzať silu a dať o sebe vedieť...

Divoko tancujúci mladíci s nakrátko ostrihanými vlasmi či kuklami na hlavách sa za bieleho dňa predvádzajú v priamom centre Zvolena. Tancujú v skupine na ohlušujúcu elektronickú muziku a šokujú svojimi kreáciami i vizážou všetkých naokolo. Vyzerá to tak, že takzvaný hardbass, ktorý obľubujú najmä ruskí neonacisti, sa už naplno zakorenil aj na Slovensku.

Pancierový vlak, pamätník Valaška, mestská fontána, námestie či Zvolenský zámok. Tam všade sa skupina tanečníkov nechala nahrať na video, na ktorom predvádza svoje prapodivné trhavé pohyby. Niektoré z miest, kde ich provokáciu kamera zachytáva, patria medzi dôležité protifašistické symboly. 

Nová zábavka sem prišla z Ruska, takzvaný hardbass sa stal hitom aj v susednom Česku. "Inšpirácia prišla z Ruska, kde je hardbass v poslednom čase veľmi populárny. Hromadný tanec, sprevádzaný razantnými pohybmi, symbolizuje dominanciu a zomknutosť krajnej pravice a má mať zastrašujúce účinky na nepriateľa," povedal denníku Právo expert na ultrapravicové hnutia Miroslav Mareš.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy