Jasno
15°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Novou generálnou riaditeľkou SIŽP je Anna Calpašová
Zdielať na

Novou generálnou riaditeľkou SIŽP je Anna Calpašová

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Novou generálnou riaditeľkou Slovenskej inšpekcie životného prostredia (SIŽP) sa stala Anna Calpašová. Generálny tajomník služobného úradu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR Marek Chovan ju v pondelok uviedol do funkcie. TASR o tom informoval odbor komunikácie MŽP SR.

MŽP deklarovalo, že nová generálna riaditeľka SIŽP chce v novej pracovnej pozícii využiť svoje skúsenosti s riadením procesov na komunálnej úrovni. "Ambíciou novej generálnej riaditeľky SIŽP je pokračovať v profesionalizácii inšpekcie životného prostredia a administratívnom zjednodušovaní procesov, ktoré prinesú lepšiu efektivitu vykonávania štátneho dozoru vo veciach starostlivosti o životné prostredie," uviedlo MŽP.

Priblížilo, že nová generálna riaditeľka v minulosti pôsobila na Okresnom úrade Bratislava, kde pracovala ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a aj ako vedúca oddelenia starostlivosti o životné prostredie a územné plánovanie. Neskôr na Miestnom úrade Bratislava - Staré Mesto mala na starosti predovšetkým oblasť životného prostredia, verejného poriadku a správnych konaní.

Ministerstvo zároveň avizovalo, že doterajšia generálna riaditeľka SIŽP Katarína Jankovičová sa vracia na ministerstvo životného prostredia, kde bude pôsobiť vo funkcii generálnej riaditeľky sekcie posudzovania vplyvov na životné prostredie.

  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy