Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rómovia všetkých šokovali. Zbúrali im osadu, za pár dní postavili novú!
Zdielať na

Rómovia všetkých šokovali. Zbúrali im osadu, za pár dní postavili novú!

Jednu nelegálne postavenú osadu nechali zbúrať, stačilo však pár dní a vznikla ďalšia. Takáto je situácia v košickej lokalite Demeter. Miestni obyvatelia odmietli využiť provizórne ubytovanie, ktoré im ponúklo mesto, avšak Demeter sa opustiť nechystajú.

Napriek tomu, že magistrát mesta Košice nechal celú osadu zbúrať, problém sa nevyriešil. Rómovia ale  zvolili vlastné riešenie a neďaleko Demetra si postavili stany.


"Chodia tu policajti a aby sme tu udržovali čistotu, ale o ničom sa nebavíme, ale aby niečo urobili, tak to nie," hovorí jedna z obyvateliek. Mesto prakticky zrovnalo nelegálnu osadu so zemou ešte 17. mája a to z hygienických a bezpečnostných dôvodov. Obyvateľom chatrčí však poskytli náhradné ubytovanie vo vojenskom stane na Luníku IX.

Po pár dňoch sa však Rómovia vrátili a nasťahovali sa do niekoľkých nových stanov, ktoré si údajne kúpili z podpory. V lesíku pod stromami v nich  žije dovedna sedem rodín aj s malými deťmi. "Ja teraz tu stanujem, ako keby som bola na výlete vo Francúzsku, ešte to more mi chýba a veľryby," šokuje jedna z Rómiek.

tv joj

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy