Trial banner

Novinky

Hokejisti z KHL reprezentovať Slovensko môžu, ale na MS nebudú

BRATISLAVA - Slováci, hrajúci hokej v ruskej KHL, na majstrovstvá sveta nepôjdu. Dnes popoludní to oznámil Slovenský zväz ľadového hokeja. Odvoláva sa na zdravotné, osobné a rodinné okolnosti hráčov. Samotný zväz im to však nezakázal. Viacerí hráči vraj reprezentáciu odmietli kvôli obavám z toho, čím by si na šampionáte museli prejsť - od reakcií súperov, či fanúšikov.
TASR

"Výkonný výbor Slovenského zväzu ľadového hokeja sa na tohtotýždňovom zasadnutí zaoberal aj témou účasti hráčov z KHL v národnom tíme na nadchádzajúcich majstrovstvách sveta," uviedol Slovenský zväz ľadového hokeja. Členovia výboru tiež konštatovali, že každý hokejista, ktorý vlastní slovenský pas a má požadovanú výkonnosť, má právo reprezentovať Slovensko na medzinárodných podujatiach.

Exekutívny orgán slovenského hokeja verí, že trénerom sa podarí zložiť najsilnejší možný tím, ktorý na májových MS v Česku bude tešiť fanúšikov svojimi výkonmi, dá zabudnúť na rozdielnosť názorov v spoločnosti a spojí národ tak, ako sa mu to v minulosti viackrát podarilo. Informoval o tom portál hockeyslovakia.sk.

Ozval sa aj Európsky parlament

Osem zo 14 slovenských poslancov Európskeho parlamentu vyzvalo Slovenský zväz ľadového hokeja, aby konal po vzore Medzinárodnej hokejovej federácie a nepozval slovenských hráčov z prevažne ruskej KHL do reprezentácie na blížiace sa majstrovstvá sveta. "Obraciame sa na Vás nielen ako poslanci Európskeho parlamentu, ale aj ako športoví fanúšikovia, ktorí sú hrdí na našich reprezentantov a želajú slovenským farbám na majstrovstvách sveta čo najväčší úspech," uvádza sa v spoločnej výzve.

Zdroj: TV JOJ

​Europoslanec Ivan Štefanec (KDH/EPP) spresnil, že poslanci "držia našim chlapcom palce", ale slovenský tím chcú vidieť medzi veľkými hokejovými krajinami nielen na ľade, ale aj v hodnotách fair play postavených na mierovom olympijskom duchu, nie na spolupráci s teroristickým režimom, ktorý má na rukách krv svojich susedov.

Članky