Jasno
26°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Milan Kňažko a Vlado Černý si zahrajú v divadelnej hre Halpern a Johnson
Zdielať na

Milan Kňažko a Vlado Černý si zahrajú v divadelnej hre Halpern a Johnson

Zdroj: TASR

BRATISLAVA / Divadlo Astorka Korzo´90 v Bratislave predstaví premiéru hry Halpern a Johnson od britského dramatika Lionela Goldsteina. Hlavné postavy zahrajú Milan Kňažko a Vlado Černý. Režíruje Ondrej Spišák.

Táto tragikomédia núti ľudí premýšľať o tom, ako vnímajú svojich partnerov a blízkych. Hra spája emócie s humorom. Prináša tak vtipné skúmanie skúseností s láskou dvoch mužov. 

Pán Halpern sa pri hrobe svojej manželky zoznamuje s pánom Johnsonom, jej dávnym priateľom. Skoro sa pobijú, ale nakoniec sa obaja chcú spoznať. Režisér Ondrej Spišiak pre TASR uviedol, že je to hra o láske a premárnenom živote. Obaja muži žili inak, sú rozdielni ľudia, majú rozdielny pohľad na svet a majú rôzne vierovyznanie. 

Milan Kňažko bude hrať pána Halperna. Kňažko ozrejmil, že sa mu táto hra zapáčila, preto v nej chcel hrať. S nápadom prišiel za Vladom Černým a ponúkol mu, či by nechcel hrať postavu Johnsona. Černý nakoniec navrhol, aby obsadili režiséra Ondreja Spišáka. 

Hru od Lionela Goldsteina si Milan Kňažko vybral aj preto, že v hre nechýba humor aj napriek tomu, že sa v nej hovorí o vážnych veciach. Podľa Kňažka každá dobrá hra je o prekvapeniach. Potom je hra pre diváka zaujímavejšia. 

Rovnomennú hru uviedlo aj pražské divadlo Ungelt. Hlavné postavy hrali František Nemec a Petr Kostka. Zaujímavosťou je, že si hru do Bratislavy prišiel pozrieť osobne aj 86-ročný autor Goldstein. Premiéra sa uskutoční v sobotu 14. mája.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy