Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ide o prístup alebo len o výplaty? Žilinskú rádiológiu opúšťa 16 technikov
Zdielať na

Ide o prístup alebo len o výplaty? Žilinskú rádiológiu opúšťa 16 technikov

ŽILINA / Až 16 laborantov rádiológie žilinskej nemocnice podalo výpovede. Tvrdia, že hlavným dôvodom nie sú peniaze, ale prístup nadriadených. Vedenie nemocnice však oponuje. Laborantom vraj ide iba o výplaty.

​Šestnásti rádiologickí technici by mali mať svoje posledné služby v žilinskej nemocnici na konci apríla. Vravia, že situácia sa minulý rok vyhrotila natoľko, že odmietli slúžiť nadčasy. "Mali sme veľa nadčasov a málo oddychu. Človek si nemohol ani oddýchnuť, preto sme žiadali prijatie ďalších troch štyroch rádiologických technikov," uviedol nespokojný zamestnanec. "Žiadali sme o navýšenie hodinovej sadzby za pohotovosti," doplnila ďalšia zamestnankyňa.

Nemocnica sa voči tvrdeniam vyhranila

"Zamestnanci pracoviska neustále dopĺňajú nové požiadavky a zároveň ich aj menia. Čo sa týka platovej otázky, ktorú považujeme za ich primárnu výhradu, je pre nás neakceptovateľná, keďže ich odmena je jedna z najvyšších na Slovensku," reagovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina Zuzana Fialová.

"My, šestnásti, čo sme vo výpovedných lehotách, sme odmeny na výplatných páskach nevideli," tvrdil zamestnanec. Jeho kolegyňa ho doplnila s tým, že rádiologickí technici boli za rovnakú práci na oddelení odmeňovaní rôzne. Nespokojní sú aj s harmonogramom svojich pracovných zmien. "Posledná zmena končí o 23. hodine, kedy nikoho nezaujíma, ako sa ľudia dostanú domov," dodala technička. Podľa hovorkyne nemocnice túto výhradu preveroval inšpektorát práce, ktorý pochybenia nezistil.

​Hovoria, že ich sklamanie pramení aj z toho, že viazne komunikácia s vedením nemocnice. "Odmietame tvrdenie, že so zamestnancami nemáme záujem rokovať. Len za posledné obdobie sa uskutočnilo niekoľko stretnutí," reagovala hovorkyňa. Zamestnanci pritom zdôrazňujú, že situácia ich veľmi trápi, pretože majú svoju prácu radi. Stále veria, že predsa len s vedením nemocnice nájdu kompromis, aby naďalej mohli pomáhať pacientom v tomto zdravotníckom zariadení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy