Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Muž sexuálne zneužil dve dievčatá. Vyhrážal sa im vyhodením z auta
Zdielať na

Muž sexuálne zneužil dve dievčatá. Vyhrážal sa im vyhodením z auta

Zdroj: TV JOJ

KOŠICE / Trestné stíhanie pre zločin sexuálneho zneužívania začal košický vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície. TASR to potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na prípad, v ktorom mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá, upozornil denník Korzár.

Polícia v súčasnosti vykonáva potrebné procesné úkony. "Môžeme potvrdiť, že osoba podozrivá z tohto skutku bola zadržaná a po vykonaní potrebných úkonov zo zadržania prepustená," uviedla Mésarová. Doplnila, že vzhľadom na citlivosť prípadu s prihliadnutím na vek poškodených osôb a s ohľadom na ich možnú druhotnú viktimizáciu polícia nebude poskytovať bližšie informácie k skutku a okolnostiam.

Podľa Korzára k činu malo dôjsť v noci z piatka na sobotu 23. marca na ceste z Košíc do Sadov nad Torysou, časť Zdoba. Muž s rokom narodenia 1989 sľúbil dvom dievčatám odvoz v rámci Košíc. Keď nastúpili, s autom odbočil na Zdobu a odstavil ho na okraji cesty. Od dievčat žiadal sexuálne uspokojenie, pričom sa im vyhrážal, že inak ich vyhodí z auta. V tom čase okolo šla motorizovaná policajná hliadka, ktorá chcela vozidlo skontrolovať, pričom obnaženého muža zadržala. Za takýto čin hrozí trest väzenia na tri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy