Jasno
14°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Každého vodiča podrobili dychovej skúške. S výsledkami policajti spokojní neboli
Zdielať na

Každého vodiča podrobili dychovej skúške. S výsledkami policajti spokojní neboli

Košice - Polícia v Košickom kraji podstúpila už tretiu úspešnú akciu. Policajti na košickom sídlisku KVP a v Dobšinej kontrolovali zostatkový alkohol vodičov. Zrejme najobľúbenejšie mužské meno Jozef, ktoré v utorok svietilo v kalendári, spôsobilo, že v stredu ráno mali vodiči v dychu ešte alkohol. Síce nie vysokú hladinu, ale dosť na to, aby im to spôsobilo ďalšie komplikácie.

Prekvapení skoro ráno ostali vodiči, ktorých cesta viedla do alebo z mesta Dobšiná alebo košického Sídliska KVP. Od 4. hodiny ráno totiž policajti obsadili všetky vjazdy a výjazdy a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške. Takáto dopravno-bezpečnostná akcia sa na cestách Košického kraja uskutočnila už po tretíkrát. "Aj napriek tomu, že takmer dennodenne vodičov upozorňujeme na to, že v kontrolách nepoľavíme a budeme v nich pokračovať ešte vo väčšej intenzite, ani výsledky dnešnej rannej akcie neboli jedna veľká nula," uviedla Polícia Košického kraja na svojom Facebooku.

Na sídlisku KVP policajti prichytili troch vodičov pod vplyvom alkoholu. Prvý z nich mal v dychu 0,52 promile alkoholu, ďalší 0,58 promile a posledný pozitívny vodič mal v prepočte 0,31 promile alkoholu v dychu. Ani obyvatelia Dobšinej "nezaostali" za Košičanmi. Tu policajti počas dopravno-bezpečnostnej akcie odhalili vodiča, ktorého výsledok dychovej skúšky bol 0,33 promile alkoholu v dychu.

Chcú odfiltrovať nezodpovedných vodičov

Možno si niekto povie, že hodnoty sú nízke a komplikácie zbytočné – zakázaná ďalšia jazda, na mieste zadržaný vodičský preukaz a o ďalšom osude týchto vodičov rozhodne správny orgán. „Cieľom týchto kontrol je odfiltrovať práve nezodpovedných vodičov, ktorí si sadnú za volant pod vplyvom alkoholu, od zodpovedných vodičov, ktorí sa chcú bezpečne dostať do cieľa svojej cesty“, povedal počas rannej dopravno-bezpečnostnej akcie zástupca riaditeľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, pplk. Ing. Ladislav Héžel.

V kontrolách budú pokračovať 

Až do 8. hodiny pokračovala na území celého Košického kraja celokrajská osobitná kontrola, počas ktorej policajti v okrese Michalovce odhalili ďalších dvoch vodičov s pozitívnou dychovou skúškou: Obaja mali hodnotu alkoholu v dychu pod 1 promile.

Opakovanie je matkou múdrosti a ako povedal riaditeľ Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, plk. Mgr. Štefan Mulik: „Kontroly budú pokračovať. Budeme ich vykonávať dovtedy, kým vodiči nepochopia, že si za volant nemôžu sadnúť pod vplyvom alkoholu. Pre mňa ako krajského riaditeľa bude výzva to, keď bude výsledok týchto akcií 0. Chcem len docieliť to, aby vodiči nejazdili pod vplyvom alkoholu“

Súvisiace články

Najčítanejšie správy