Oblačno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nový systém policajnej kontroly v mestách. Bude fúkať každý jeden vodič?
Zdielať na

Nový systém policajnej kontroly v mestách. Bude fúkať každý jeden vodič?

KOŠICE / Veľká policajná akcia na východe Slovenska. Policajti úplne uzavreli 2 mestá. Tentokrát išlo o Moldavu nad Bodvou a Kráľovský Chlmec. Vodiči sa z nich, ani do nich bez fúkania nedostali.

Fúkať dali aj vodičom autobusov. Jeden nafúkal pri kontrole menej ako 1 promile. V autobuse viezol aj ľudí. "Výsledok jeho dychovej skúšky bol 0,75 stotín promile alkoholu v jeho dychu. Opakovaná dychová skúška však mala klesajúcu tendenciu. V tomto prípade bol vodičovi zadržaný vodičský preukaz a ďalšia jazda mu bola zakázaná. O ďalšom jeho osude rozhodne správny orgán," informovala Lenka Ivanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

Podľa informácií TV JOJ spoločnosť, pre ktorú vodič pracoval, s ním okamžite rozviazala pomer. Tento vodič však nebol jediný, ktorému tester na alkohol neukázal nuly. "Už 6 minút po začatí akcie policajti v Kráľovskom Chlmci odhalili vodiča, ktorý si za volant sadol pod vplyvom alkoholu. Výsledok jeho dychovej skúšky bol nad 1 promile. Vodič tak putoval do CPZ a čaká ho obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," priblížila Ivanová.

Počas dvoch hodín trvania akcie policajti odhalili aj ďalších. Spolu bolo v oboch mestách 7 nezodpovedných vodičov, z toho šiesti nafúkali menej ako jedno promile. Kontrole sa nevyhol nikto - len v Moldave nad Bodvou bolo zabarikádovaných 5 vstupov a výstupov z mesta. Niektorí fúkali dokonca aj dvakrát a krátkej kontrole sa nevyhol ani náš štáb.

Ide o prvú takúto akciu, rozhodne však nejde o poslednú. Policajti plánujú robiť aj ďalšie, a to v rôznych mestách. "Veríme, že vodiči, ktorí ráno uviazli v kolóne, okrem nadávania pochopia, že polícia to robí aj pre ich dobro a uvedomia si, aké problémy im môže spôsobiť pár pohárikov," uzavrela Ivanová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy