Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Vrtuľník zasahoval pri nehode pri Zlatých Moravciach. Spolujazdkyňa neprežila
Zdielať na

Vrtuľník zasahoval pri nehode pri Zlatých Moravciach. Spolujazdkyňa neprežila

JEDĽOVÉ KOSTOĽANY / Starší manželský pár smeroval k lekárovi, no skončilo sa to tragickou nehodou. Stalo sa to ráno na ceste medzi obcami Obyce a Jedľové Kostoľany. Auto, ktoré riadil 84-ročný vodič zišlo z cesty a prevrátilo sa na strechu. 72-ročná manželka zrážku neprežila.

​Vodič smeroval aj s manželkou k lekárovi do Zlatých Moraviec. K nehode došlo krátko potom, ako vyšli z Jedľových Kostolian. Podľa predbežných zistení vodič Milan v tejto pravotočivej zákrute s autom vyšiel na krajnicu. "Je tam vysoká krajnica, čo vodiča dostalo do nestability a prešiel krížom cez cestu," informoval Jozef Veverka, znalec z odboru dopravy.

"Vodič (84) viedol vozidlo Škoda 120 pričom z doposiaľ nezistených príčin zišiel z cesty," uviedla Jana Šinková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre.

Vozidlo nebolo v zlom stave, i keď bolo staré

Auto skončilo na lúke a tam sa ešte prevrátilo na strechu. Marta (72) pritom z neho vypadla. Už zakrátko tam smerovali záchranné zložky. "Po príchode na mieste sme vyslobodili ženu spod vozidla a odovzdali záchranárom," povedal Milan Haveta, veliteľ zásahu HaZZ Zlaté Moravce. "U 72-ročnej ženy lekár konštatoval exitus," dodal Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS.

Vodič (84) sa zranil záchranári ho vrtuľníkom previezli do nemocnice. "Po ošetrení vieme konštatovať, že je bez vážnych poranení a požiadal o prepustenie do domáceho liečenia," informovala Tatiana Kubinec, hovorkyňa FN Nitra.

Aj keď sa manželia viezli na starom vozidle, nebolo v zlom stave. "Technický stav bol skontrolovaný a nie je v súvislosti so vznikom nehody," ozrejmil Veverka. Cestu vodič dobre poznal jazdil tadiaľ pravidelne desiatky rokov, po nehode bol v šoku. Podľa znalca nešiel ani rýchlo. Okolnosti sú v štádiu vyšetrovania. "Keď vyšiel mimo cestu, pravdepodobne sa zľakol a vyšiel vľavo," doplnil Veverka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy