Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Polícia obvinila 65-ročného muža z krádeže vo Svätom Jure
Zdielať na

Polícia obvinila 65-ročného muža z krádeže vo Svätom Jure

BRATISLAVA / Prišiel, vlámal sa do rodinného domu a okradol dôchodcov. Rodine pobral všetko čo malo hodnotu. Po seniora z Pezinka si pre jeho temnú minulosť prišlo ozbrojené komando. Pred zákonom sa skrýval mesiace.

Ozbrojení kukláči vtrhli za včas rána do domu na okraji dediny. Prišli si po 65-ročného Františka. Podľa informácií TV JOJ mal dôchodca problémy so zákonom už aj v minulosti. Aktuálne mu pripisujú pomerne veľkú krádež. "Obvineniu z trestného činu porušovania domovej slobody v súbehu s trestným činom krádeže v súbehu s trestným činom poškodzovania cudzej veci v tejto súvislosti čelí 65-ročný František U. z okresu Pezinok," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. 

Chytili ho na konci záhrady

František sa pred viac ako pol rokom vlámal do viac generačného domu vo Svätom Juri. Majiteľom preskočil plot, vypáčil im okno a prehľadal im celý dom. "Odkiaľ odcudzil viacero kusov rôznych šperkov ako aj finančnú hotovosť, čím spôsobil celkovú škodu krádežou ako aj poškodením v hodnote cca. 11 510 eur," priblížil Szeiff. 

Ukradol im hotovosť, zlato, vzácne šperky, kríž, náušnice, retiazku či mobil. S vecami potom ušiel. Na útek sa dal aj policajtom, ktorí ho prišli zadržať. Chytili ho na konci záhrady a dokonca museli použiť aj zbraň. Dôchodca strávil noc v policajnej cele. Vyšetrovateľ s prokurátorom nakoniec naňho podali návrh na väzbu. Pezinský sudca poslal staršieho muža do väzby. Keď mu dokážu vinu, za mrežami môže stráviť až 5 rokov.

Video z policajného zásahu si môžete pozrieť tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy