Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Pomôžte psíkovi s nešťastným osudom. Na šteniatku hasili cigarety
Zdielať na

Pomôžte psíkovi s nešťastným osudom. Na šteniatku hasili cigarety

MEDZILABORCE / Šteniatko na hornom Zemplíne si pomýlili s popolníkom, hasili na ňom cigaretové ohorky. Našťastie je už v rukách dobrovoľníčok, ktoré sa o šteniatko s láskou starajú a hľadajú mu nový domov.

Ide o šteniatko vo veku asi 7 mesiacov. Dobrovoľníčky túto sučku odchytili v jednej z častí mesta Medzilaborce. "Naozaj prišiel v katastrofálnom stave. Jeden z najťažších prípadov, aké sme kedy v útulku mali," povedala veterinárka lekárka Lenka Lisa. Na tele zvieraťa našli viaceré poranenia, spôsobené rukou človeka. "Baruška nemala chlpy, zápal kože, našli sme na nej aj uhasené špaky od cigariet. Budeme ju kúpať, budeme ju sušiť, bude v suchom, bude dostávať adekvátne lieky. Chceme v budúcnosti preň milujúci domov, aby už vlastne nikdy nezažila to, čo u predchádzajúcich majiteľov," reagovala Lenka Lisa. 

Ak by dobrovoľníčky sučku nezachránili, čakala by ju istá smrť, pričom by umierala vo veľkých bolestiach. Zranenia, ktoré niekto krutý nevinnému zvieraťu spôsobil, dávajú do poriadku aj vďaka príspevkom od dobrovoľníkov, vďaka ktorým môžu nemým tváram pomáhať. "Máme istú pomoc z Európskej únie, lebo sme sa stali registrovaný sociálny podnik a prispieva nám. Refundujú nám 75 percent z celkovej ceny práce na zamestnancov, ktorých zamestnávame ako invalidných. Pre nás je to obrovská pomoc," konštatovala predsedníčka OZ Pomáhaj a chráň Ľubica Kizaková. Ďaľší nešťastný psí osud má aj asi 5-ročný Bruno. Má hendikepované všetky štyri končatiny. Podľa všetkého mal majiteľa, no ten sa ho zbavil tak, že ho vyhodil v katastri obce Baškovce. Pre hendikep sú jeho šance na adopciu minimálne a zrejme je odsúdený na to, že zvyšok života prežije v útulku. Ide pritom o psíka milej povahy. K ľuďom je priateľský, no opatrný. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy