Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Útok rómskych detí na učiteľky: Najstarší aktér ide na psychiatriu!
Zdielať na

Útok rómskych detí na učiteľky: Najstarší aktér ide na psychiatriu!

Situácia na Važeckej základnej škole ostáva aj po niekoľkých týždňoch, kedy na učiteľky zaútočili len 10-ročné rómske deti, alarmujúca. Znepokojenie vyjadrujú nielen rodičia detí, ale aj pedagógovia. Riaditeľ nariadil razantné opatrenia. Najstarší aktér skončí v psychiatrickej liečebni a jeho spolužiaci dostanú rómskeho asistenta. Ten by si s nimi mal poradiť lepšie ako bezbranné ženy.

Len pred niekoľkými týždňami prežila jedna zo základných škôl v Prešove obrovský šok. Na učiteľky totiž zaútočili len v priemere desaťročné deti, dokonca sa zabarikádovali v triede. Zasahovať musela aj polícia, ktorá troch z útočníkov odviezla v policajnom aute. "Vošla som dnu a všetko bolo v pohode. Sedeli, kým sme nezistili, že chýba rádio. Obkolesili nás a začali nám nadávať škaredo, strašne škaredo," spomína na strašné chvíle jedna z učiteliek.

Od tohto momentu bili rodičia aj pedagógovia na poplach. A veci sa dali do pohybu. Jedna z učiteliek dala výpoveď. Najstarší z aktérov útoku bol odvedený po policajnom výsluchu k psychológovi. Ten odporučil psychiatrické liečenie. Rodičia zase premýšľajú o premiestnení svojich ratolestí do iných škôl. Riaditeľ však varuje...

Pre viac informácií si pozrite videoriport Vladimíra Jureka.

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ

TV JOJ/ilustračné

Važecká, základná škola, kde sa bili rómske deti

vazeckapo.edupage.org

Súvisiace články