Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Dojemné slová Marcelových blízkych: Ľúbim ťa, stále v prítomnom čase
Zdielať na

Dojemné slová Marcelových blízkych: Ľúbim ťa, stále v prítomnom čase

BRATISLAVA / Okrem pódia opustil herec Marcel Nemec aj svojich kolegov a blízkych priateľov. Tí na neho spomínajú s najväčšou láskou a pripomínajú to, čo bolo na hercovi najvzácnejšie - jeho nezlomnosť a silný odkaz.

"Marcelko môj... veľa slnka si priniesol...snáď už vidíš tú dúhu a jednorožca. Ľúbim ťa, stále v prítomnom čase," napísala fotografka Dáša Šimeková.

Peter Nagy: Zbohom, kamarát!

K smutnému úmrtiu sa vyjadril napríklad aj spevák Peter Naď, ktorý mu napísal na požiadanie aj jednu pieseň. Marcel Nemec ju chcel spievať aj na svojich predstaveniach, žiaľ nestihol. "Marcel ma pred rokom požiadal, aby som mu napísal jednu pieseň na nový album Kopytovcov. Tak mu splním jedno veľké želanie, pretože, ako mi sám povedal, že vie, že mu nezostáva veľa času. Tak som mu napísal úsmevnú pesničku na mieru "Hejteri, Hejteri". Chcel ju spievať aj na predstaveniach. Žiaľ, to už nestihol. V nebi dúfam bolesť ani hejteri nie sú. Bude ti tam lepšie. Zbohom kamarát," povedal.

Dojemné vyznanie doplnila aj politička Andrea Cocherová (Demokrati). "Navždy si v sebe budem niesť Tvoj odkaz. Tvoju lásku k ľuďom, k životu, ku všetkému. Tvoj optimizmus, Tvoju nezlomnosť, humor a smiech. Tvoje farby," napísala na sociálnej sieti.

Úsmev a farby nechýbali ani v odkaze dramaturga Jakuba Petránika. "Ďakujeme za nádhernú lekciu toho, ako sa dá krásne odísť," napísal. 

Zbohom dal Marcelovi aj slovenský vedec Pavel Čekan: "Drahý kamarát Marcel Nemec, bol si pre mňa inšpiráciou, veľkým bojovníkom, humoristom a človekom s najväčším srdcom, akého som poznal." 

Súvisiace články