Polojasno
17°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Požiar im vzal všetko. Pomohli im ale dobrí ľudia
Zdielať na

Požiar im vzal všetko. Pomohli im ale dobrí ľudia

MAJEROVCE / Rodina s tromi deťmi sa po požiari domu nemá kam vrátiť. Čo nezničil oheň, to poškodila voda pri hasení. Všetko zostalo na ich pleciach, dom totiž nemali poistený. Rodina im zriadila transparentný účet.

Bol to pokojný sobotný večer. V prístavbe, ktorá je spojená s rodinným domom, a v ktorej bol aj plynový kotol, nastal výbuch. Tri deti v pyžamách a ich rodičia vybehli von. Rodina sa už len prizerala na to ako ich príbytok ratujú hasiči. "Čo nezničil požiar, to zničila voda. Musia sa meniť komplet podlahy, omietky. Zhoreli im aj spotrebiče, mrazák, chladničky," konštatovala sestra majiteľa domu Mária Bálintová.

"Chvalabohu, že sú všetci živí a zdraví. Gaučovky, skrine, dievčenské oblečenie, ktoré sú očmudené dymom sa už vlastne nedajú nijako opraviť, " reagoval brat majiteľa domu Marek Gašpar. Útočisko nateraz našli u blízkej rodiny. Zhoreli aj vianočné darčeky. Čo nezhorelo obhorelo, alebo tak zadymené, že sa to už nedá použiť. Ďalšia rana prišla vtedy, keď si uvedomili, že dom nemajú poistený. "Bolo to dosť náročné, že darčeky, ktoré sme dali deťom na Vianoce vyhadzujeme do koša obhorené, spálené," povedal brať majiteľa. Deťom ostalo to, v čom vybehli. Ostatné oblečenie, ktoré požiar nezničil je tak silno zadymené, že to nedokázali odstrániť ani po niekoľkých praniach. Nateraz pomohli dobrí ľudia. Rodina im zriadila aj transparentný účet. "Je to teraz náročné, ale ponúkli sa ľudia, ktorí dali oblečenie dievčatám. Už trošku fungujeme, musíme ísť ďalej," konštatoval brat Marek Gašpar. "Chce to veľa času, síl, úsilia, kým sa budú môcť vrátiť naspäť," reagovala sestra Mária Bálintová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy