Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Mocní Európy na Slovensku. Na tomto si pochutnali
Zdielať na

Mocní Európy na Slovensku. Na tomto si pochutnali

Bratislava sa stáva najdôležitejším mestom strednej Európy, schádzajú sa tu predsedovia vlád krajín Visegrádskej štvorky (V4) - Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska s premiérmi Nemecka, Rakúska a Ukrajiny.

Premiéri vlád V4 - Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska - Iveta Radičová, Petr Nečas, Viktor Orbán, Donald Tusk budú rokovať o ročnom programe predsedníctva SR vo Visegrádskej štvorke, spolupráci krajín V4 v rôznych oblastiach a o otázkach súvisiacich s členstvom v EÚ.

"Pôjde predovšetkým o problematiku európskej energetickej bezpečnosti, hospodárske riadenie EÚ, prípravu budúceho viacročného finančného rámca EÚ, problémy v eurozóne či dlhovú krízu. Premiéri prijmú spoločnú deklaráciu v súvislosti s 20. výročím V4 a úlohami tohto zoskupenia do budúcnosti," uvádza sa v tlačovej správe úradu vlády.

Vysokých predstaviteľov V4 čaká aj spoločný obed. Akým menu pohostí Iveta Radičová svojich kolegov? Zisťovala reportérka Beáta Ksenzsighová.

Premiéri vlád V4 - Slovenska, Česka, Maďarska a Poľska - Iveta Radičová, Petr Nečas, Viktor Orbán, Donald Tusk budú rokovať o ročnom programe predsedníctva SR vo Visegrádskej štvorke, spolupráci krajín V4 v rôznych oblastiach a o otázkach súvisiacich s členstvom v EÚ. "Pôjde predovšetkým o problematiku európskej energetickej bezpečnosti, hospodárske riadenie EÚ, prípravu budúceho viacročného finančného rámca EÚ, problémy v eurozóne či dlhovú krízu. Premiéri prijmú spoločnú deklaráciu v súvislosti s 20. výročím V4 a úlohami tohto zoskupenia do budúcnosti," uvádza sa v tlačovej správe úradu vlády.

Najčítanejšie správy