Polojasno, dažďové prehánky
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Dôchodcovi ukradli a zneužili kartu. PIN kód mal napísaný pri karte
Zdielať na

Dôchodcovi ukradli a zneužili kartu. PIN kód mal napísaný pri karte

SEREĎ / Dvojica zlodejov okradla na autobusovej zastávke v Seredi dôchodcu o peňaženku s bankomatovou kartou aj s PIN kódom. Vybrali teda peniaze a išli nakupovať. V obchode ich však zadržali policajti. Kontaktoval ich okradnutý muž.

​Na autobusovej stanici zlodeji ukradli od 60-ročného muža peňaženku. Po krátkom čase dostal SMS správu, že mu niekto vyberá z účtu peniaze. Keď začal hľadať peňaženku, zistil, že ju ukradli aj s bankomatovou kartou. Prípad hneď oznámil polícii. "Zo štátnej polície nás požiadali o preverenie oznámenia. Pri tomto oznámení im občan oznámil, že na námestí Slobody bol okradnutý neznámymi osobami," povedal Peter Sokol, zástupca náčelníka Mestskej polície v Seredi.

Vďaka kamerám mestskej polície sa podarilo zistiť, kto v konkrétnom čase vyberal peniaze z bankomatu. Išlo o 48-ročného muža a 19-ročnú slečnu. Po dvoch výberoch v celkovej sume okolo 100 eur sa vybrali na nákup. "Na kamerách sme podozrivé osoby zbadali a informácie sme posunuli štátnej polícii, ktorá na miesto vyslala svoju hliadku. A vzápätí aj naša hliadka tam prišla," uviedol Sokol. 

Majiteľ mal PIN kód pri karte

Policajtom sa podarilo zlodejov do pol hodiny vypátrať. Policajti zlodejov zadržali priamo v obchode pri nákupe. "Ku skutku sa priznali. Ukázali hliadke, kde odhodili peňaženku aj bankomatovú kartu," doplnil Sokol. "Galantský vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie pre prečin krádeže a prečin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku spolupáchateľstvom," informovala Zlatica Antalová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave.

Polícia vyzýva ľudí, aby v žiadnom prípade nemali pri bankomatovej karte PIN kód. Ak niekto príde na to, že prišiel o kartu nech ju v banke zablokuje. Ak zistí, že z jeho karty niekto vyberá peniaze, treba hneď volať políciu. "Je zarážajúce, že PIN mal pri karte," vyjadril sa jeden z obyvateľov Serede.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy