Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Jojkársky redaktor: Naštartoval a nadával...
Zdielať na

Jojkársky redaktor: Naštartoval a nadával...

Poriadne vytočený! Taký zostal známy reportér televízie JOJ Rasťo Striško po tom, čo mu cez noc v aute zamrzla nafta. Tú iba pred pár dňami natankoval na jednej z bratislavských čerpacích staníc. Už ráno však pri šoférovaní zažil nepríjemné problémy a takmer zmeškal dôležité pracovné stretnutie...

Rasťo natankoval palivo do svojho džípu na čerpačke siete Metro v Ivanke pri Dunaji v Bratislave. Netrvalo dlho a začal bojovať s problémami. "Ráno malo auto znížený výkon a dávkovanie paliva išlo iba do niektorých valcov. Na dvojke som tak musel prejsť až 25 kilometrov. Nevedel som sa vôbec rozbehnúť. Riadne som si v duchu ponadával," hnevá sa jojkársky redaktor.

Za nepríjemným zážitkom stojí zrejme to, že do vozidla načerpal v Metre tzv. zakalenú naftu. Tá nie je číra a môžu sa v nej tvoriť kryštáliky. Tie sú však malé a tak by pri jazde autom nemali spôsobovať šarapatu. "Priechodnosť palivového traktu sa naruší až pri poklesu teploty. Vtedy kryštáliky sú tak veľké, že upchajú sitko vstrekovacieho čerpadla. K zapchatiu môže prísť aj pri státí, keď ortuť teplomeru sa pohybuje medzi -8 až -20 stupňami," vysvetľuje Romana Nýdrle, hovorkyňa Metra.

Rasťo je z tejto skúsenosti však šokovaný. Doteraz tankoval iba na osvedčených benzínkach. Takéto problémy ešte nezažil. "Načerpal som prvý raz na v Metre. A už viem, že si od nich viac naftu nekúpim. Ak tvrdia, že je kvalitná, ja hovorím, že nie je vhodná do môjho luxusného auta. Kvôli nim som spôsobil na ceste do práce zdržanie sebe aj iným vodičom," krúti hlavou jojkársky redaktor.

Zdielať na

Najčítanejšie správy