Polojasno
21°
Bratislava
Pankrác, Pankrác
12.5.2024
Po sviatkoch sa obchody opäť zaplnili. Obchody lákajú na výpredaje
Zdielať na

Po sviatkoch sa obchody opäť zaplnili. Obchody lákajú na výpredaje

BRATISLAVA / Takmer plné parkoviská, množstvo kupujúcich a obchody ponúkajúce najrôznejšie zľavy. Takto to dnes vyzeralo v mnohých nákupných centrách na Slovensku. Obchody sa otvorili po dvoch dňoch vianočných sviatkov. Miestami to vyzeralo, akoby sa vrátil predvianočný zhon.

​Prvý pracovný deň po Vianociach a ľudia doma neostali. Takto vyzerali parkoviská nákupných centier po celom hlavnom meste. No a plno bolo aj vnútri. Nákupy sú pre mnohých nevyhnutné. "Ľudia si môžu chcieť práve keď sa otvoria po sviatkoch obchody urobiť nové zásoby, práve tých čerstvých potravín, ako sú napríklad pečivo, zelenina, ovocie alebo mäsové výrobky," informovala analytička Wood & Company, Eva Sadovská.

Takto to vyzeralo pred najväčším nákupným centrom v Trenčíne. Parkovisko bolo takmer plné, ľudí sem prilákali výpredaje. "Oplatí sa. Topánky stáli 100 euro a na 50 euro boli zlacnené," povedala jedna z nakupujúcich. Nápor bolo cítiť najmä v potravinách a v obchodoch s oblečením. "Ľudia vedia, že po Vianociach sú zľavy a výpredaje, tak je to cítiť, že chodia vo väčšom počte," vyjadril sa Lukáš Jurko, predavač. 

Obchody očakávajú vracanie nechcených darčekov

"Treba dávať pozor na kvalitu. Lepšia je kvalita ako kvantita," upozornila Sadovská. A nie je to len o kupovaní. Vo viacerých obchodoch s elektronikou či oblečením očakávajú, že mnoho ľudí príde čoskoro vrátiť nechcené darčeky. "Väčšinou to teda robia už takto po sviatkoch," dodala Sadovská. "Je toho veľa, hlavne veľkosti netrafili," ozrejmil predavač Jurko. "Nič nevymieňam, lebo Ježiško sa trafil," povedala jedna zo zákazníčok obchodu. Množstvo Slovákov si našlo pod stromčekom hotovosť, či poukážku. Na tých čakajú obchodníci v týchto dňoch tiež.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy