Polojasno
17°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Tragédia na východe: Elektrický prúd zabil len trojročné dievčatko
Zdielať na

Tragédia na východe: Elektrický prúd zabil len trojročné dievčatko

LIPANY / K obrovskej tragédii došlo v utorok 26. decembra v osade Lipany na východe Slovenska. Po zásahu elektrickým prúdom prišlo o život len trojročné dievčatko. Pomôcť mu už nedokázali ani privolaní záchranári. Prípad úmrtia dieťaťa preveruje polícia. Informáciu ako prvý priniesol portál tvnoviny.sk.

"Oni mi dali tu malú do rúk, lenže ona už nedýchala a nereagovala," povedala Erika Šándorová, teta trojročného dievčatka. Rodičia so starou mamou a dvomi malými deťmi bývali v skromnom príbytku, ktorý bol bývalý vodojem. Elektrinu mali vďaka káblu od príbuzných z vedľajšej bytovky. 

Trojročná Rastislava sa podľa miestnych vybrala von smerom k dverám. Zrejme sa dotkla elektrického káblu. Zasiahol ju elektrický prúd. Ako prvý jej pribehol na pomoc vlastný otec, aj toho zasiahol prúd. "On je v poriadku, len krv mu išla z nosa," povedal Roman Tulej, strýko trojročného dievčatka. "Chcela ísť von. Mali visiaci kábel a chytila ho," opísala udalosť suseda.

Malému dievčatku sa snažili pomôcť najprv príbuzní, potom aj záchranári, no už mu nebolo pomoci. "Fúkala som jej do úst a masáž som jej robila na srdiečku," opísala teta dievčatka. "Záchranári na mieste vykonávali resuscitáciu, nakoniec však museli skonštatovať exitus," informovala hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR, Petra Klimešová. "Ja som jej dával umelé dýchanie, ale ona už mala oči otvorené. Oživoval som ju na posteli," povedal strýko.

Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na miesto bol privolaný aj obhliadajúci lekár, ktorú nariadil vykonať pitvu. "Aktuálne sú v prípade vykonávane potrebné procesné úkony, ktorých cieľom je objasniť túto tragickú udalosť," vyjadrila sa Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Pri pohľade na niektoré káble po celej osade nie je vylúčené, že sa niečo podobné môže zopakovať. "Máme tu všetko na čierno tie káble. Nedá sa tu tak život. To nie je život," dodala teda trojročného dievčatka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy