Oblačno
20°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Len 16-ročné dievča opakovane zamykal v hospodárskej budove. Prípad už rieši polícia
Zdielať na

Len 16-ročné dievča opakovane zamykal v hospodárskej budove. Prípad už rieši polícia

PREŠOV / Polícia na východe Slovenska vyšetruje prípad obmedzovania osobnej slobody. V policajnej cele skončil 41-ročný muž. Ten mal podľa polície upierať slobodu iba 16-ročnej dievčine. Proti jej vôli ju mal zamykať v miestnosti v hospodárskej budove. Po obvinení mu v prípade dokázania viny hrozia roky za mrežami.

Podľa polície sa to malo diať v dedinke neďaleko Prešova. Muž mal podľa oficiálnych policajných informácií brániť v slobode tínedžerke, ktorá ešte ani nemala 18 rokov. Diať sa tak malo dlhšie obdobie, a to od konca októbra až do nedávneho Štedrého dňa. "Bez oprávnenia bránil užívať osobnú slobodu 16-ročnej slečne. Proti jej vôli ju opakovane zamykal v miestnosti v hospodárskej budove, ktorá je súčasťou jedného z rodinných domov," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Okresným vyšetrovateľom bol na Prvý sviatok vianočný po polnoci zadržaný 41-ročný muž. Ľudia v dedine si však nič podozrivé nevšimli. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov a získaní dostatočnej dôkaznej situácie bolo vyšetrovateľom mužovi vznesené obvinenie zo zločinu obmedzovania osobnej slobody," priblížila Ligdayová.

Podľa zdroja TV JOJ blízkeho vyšetrovaniu má tínedžerka pochádzať z dedinky v okrese Sabinov. Pýtali sme sa na ňu v dedine, na úrade, v obchode i v osade. Nikto z oslovených však ani len netušil, o koho by malo ísť. Ani nepočuli o tom, že by nejaká 16-ročná dievčina niekomu takmer dva mesiace chýbala. "Obvinený skončil v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania jeho viny pred súdom, mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov," uzavrela Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy