Polojasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Kto sa stará o zvieratá v zoo počas sviatkov?
Zdielať na

Kto sa stará o zvieratá v zoo počas sviatkov?

Zdroj: TV JOJ

BRATISLAVA / Štedrý deň je pre zvieratá v Zoologickej záhrade v Bratislave bežným dňom. Cez sviatky sa o zvieratá v zoo starajú chovatelia, službu má zoológ.

Chovatelia niekedy svojim zverencom pripravia "darčeky". Väčšinou ide o podanie potravy inou formou. "Napríklad ľudoopom sa zvyknú schovať do krabice s drevitou vlnou oriešky či sušené ovocie, ktoré vo vlne musia hľadať, čo je pre nich zaujímavé," priblížila PR manažérka bratislavskej zoo Alexandra Ritterová. Oslavy konca roka sú podľa nej pre zvieratá v zoo pomerne ťažkým obdobím.

"Snažíme sa ešte pred Silvestrom apelovať na obyvateľov Bratislavy a najmä okolitých obytných domov, aby boli ohľaduplní voči zvieratám a oslavovali nový rok bez používania pyrotechniky. Pomôžu nám tým ochrániť naše zvieratá, ktoré v zoo žijú," informovala Ritterová. Okrem hlučnej pyrotechniky upozorňuje zoo aj na používanie lampiónov šťastia, ktoré môžu byť príčinou požiaru. V roku 2020 v nemeckej zoo Krefeld takto vzbĺkol pavilón obývaný mnohými druhmi primátov, pripomenula PR manažérka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy