Jasno
19°
Bratislava
Božena
27.7.2024
Každoročné výtlky na cestnom moste v Šali vodičom pravidelne ničia kolesá
Zdielať na

Každoročné výtlky na cestnom moste v Šali vodičom pravidelne ničia kolesá

ŠAĽA / Prerazené pneumatiky, odpadnuté puklice či poškodené autá - toto je realita, ktorú zažívajú vodiči pri prejazde najvyťaženejším mostom v Šali. Je na ňom množstvo výtlkov, autá sa tam navzájom vyhýbajú a vznikajú nebezpečné situácie. Po moste sa dá jazdiť len pomaly, a preto sa v meste tvoria zápchy. Most by si zaslúžil komplexnú opravu. Pomôcť by mohol aj obchvat mesta, no jeho výstavba je stále v nedohľadne.

Most v Šali vyzerá ako ementál - hlboké výtlky sú na každom kúsku po oboch stranách. Svoje o tom vie aj taxikár Dávid. Úsek síce dobre pozná, ale aj napriek opatrnosti si tam po daždi poškodil pneumatiku. "Zrazu som vhupol do diery, približne tých 10 až 15-centimetrová trhlina tam bola na pneumatike," uviedol Dávid Molnár, obyvateľ Šale. "Počas zimného obdobia sa častejšie prejavia trvalé poruchy a jazdu je potrebné prispôsobiť technickému stavu," priblížil ​Martin Guzi, hovorca SSC.

Dávid pneumatiku opravoval na najbližšom parkovisku a prišli tam aj dvaja ďalší muži s prerazeným kolesom. Autá si poškodili aj iní šoféri. "V prípade vzniknutých škôd sa vodiči môžu obrátiť na Slovenskú správu ciest," uviedol Guzi. V tomto úseku je most naozaj v katastrofálnom stave, vodiči sa musia dieram vyhýbať a hrozí, že dôjde ku kolíznym situáciám. "Tam je na jednom mieste 5 - 6 výtlkov, sú tam aj také obrovské," opísal Molnár. "Na oprave porúch priebežne pracujeme," informoval Guzi.

Po moste denne prejde zhruba 27-tisíc áut. Roky sa tam však len dookola lepia výtlky. Zaslúžil by si komplexnú rekonštrukciu. "SSC vyvinie maximálne úsilie, aby sa na jar a počas leta 2024 opravil povrch vozovky na moste v Šali," uviedol Guzi. Obyvatelia Šale sú už tak zúfalí, že pred časom sa pri moste objavil billboard, na ktorom stálo: "Za stav tohto mosta zodpovedá Slovenská správa ciest!" Vo výtlkoch tiež plávali umelé kačičky. Most sa však rekonštrukcie dočká až po vybudovaní obchvatu, čo potrvá ešte roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy