Jasno
17°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Tankodrom alebo cesta prvej triedy? Vodiči sa boja o svoju bezpečnosť
Zdielať na

Tankodrom alebo cesta prvej triedy? Vodiči sa boja o svoju bezpečnosť

VRÁBLE/ GOLIANOVO/ ŠAĽA / Tankodrom alebo ementál - takto mnohí vodiči nazývajú cestu prvej triedy medzi Vrábľami a Golianovom. Už pred niekoľkými mesiacmi to vyzeralo, že prejde rozsiahlou rekonštrukciou, no zatiaľ sa neudialo takmer nič.

O katastrofálnom stave cesty prvej triedy medzi Vrábľami a Golianovom hovorili ešte v marci. Za osem mesiacov sa zmenilo len to, že zopár katastrofických dier je zaplátaných. "Je to fakt na zabitie ten úsek," hovorí muž, ktorý touto cestou jazdí pomerne často. Ďalší muž s ním súhlasí. "Treba dávať aj väčší pozor, aby človek s autom nevyletel," povedal. Okoloidúca žena uviedla, že má pocit, akoby sa tie diery zväčšovali. "Musela som v tom úseku spomaliť," dodala. Po ceste prejdú denne stovky áut a okrem výtlkov sú na nej aj mnohé nerovnosti. Vodiči musia byť opatrní najmä pri moste, sú tam totiž hlboké jamy. Jedna z dier má na šírku zhruba jeden meter a je dosť hlboká, približne dvadsať centimetrov. Asi o desať metrov sú ďalšie, podobné diery. 

Dočkajú sa vodiči rekonštrukcie cesty? 

Riešením je plánovaná rekonštrukcia, ktorá trvá už niekoľko mesiacov. Najskôr bol problém s verejným obstarávaním. Teraz je už známy aj zhotoviteľ, no k procesu stále neprišlo. "Proces verejného obstarávania na zhotoviteľa stavebných prác je vo finálnej fáze pred úspešným podpisom zmluvy," Informoval hovorca SSC Martin Guzi. Primátor Vrábeľ bol viackrát na slovenskej správe ciest na základe sťažností ľudí. "Situácia je už neúnosná a život ohrozujúca, na tom kladiem doraz aj pri tých rokovaniach," odpovedal primátor. 

Aj po podpísaní zmluvy sa komplexná rekonštrukcia začne podľa toho aké bude počasie. "SSC prosí vodičov o trpezlivosť," dodal Guzi. Oprava cesty by mala trvať osem mesiacov. V Šali už roky bojujú o opravu mosta, ktorý je v katastrofálnom stave. V jednom z výtlkov je už vidieť aj konštrukciu mosta. Ľudia už toho majú dosť a na väčší bilboard umiestnili odkaz, na ktorom sa píše "Za stav tohto mosta zodpovedá Slovenská správa ciest." 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy