Polojasno
26°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Zlodej z cintorína: Piatykrát kradol na tom istom mieste
Zdielať na

Zlodej z cintorína: Piatykrát kradol na tom istom mieste

ČADCA / 26-ročný muž kradol na cintoríne až päťkrát. Peniaze, ktoré odcudzil síce vrátil, ale viny ho nezbavili.

Mladík si vyhliadol predajný pult, na ktorom boli sviečky. Ľudia si ich tu mohli voľne vziať a zaplatiť tak, že hodia mince do pokladničky. "Je to dobrá vec, pretože kto ide náhodne na cintorín a chce zapáliť sviečku, tak si ju tu kúpi," reagovala okoloidúca pani. Väčšina respondentov v tom vidí výhodu. udia sú všelijakí a nájdu sa aj takí, pre ktorých je toto lákavé," odpovedala druhá žena. Lákavé to bolo aj pre Richarda z Kysúc. Neodolal pokušeniu a opakovane chodil kradnúť na čadčiansky cintorín. Kasičku, kde boli peniaze, vylamoval. 

"Bolo konštatované, že obžalovaný je osoba, ktorá má výrazné sklony k páchaniu trestnej činnosti," vysvetľoval sudca. "Za pomoci akumulátorovej vŕtačky odvŕtal visiaci zámok na uvedenom predajnom pulte a náslene z priestoru zásobníka na mince odcudzil finančnú hotovosť," informoval sudca ďalej. Mladík v súdnej sieni priznal, že v nočných hodinách navštevoval cintorín a bral, čo mu nepatrilo. V čase, kedy kradol naposledy, mal už udelenú podmienku za inú krádež v meste Nitra. 

"Obvinený sa už opakovane dopustil majetkovej trestnej činnosti a je zrejmé, že predchádzajúce odsúdenia ho neovplyvnili natoľko, aby si uvedomil, že je povinný, podobne ako ostatní občania tejto republiky, viesť riadny život," reagoval sudca. Obhajkyňa pre Richarda žiadala monitorovací náramok, no sudca to vylúčil. "Trest domáceho väzenia by nemal absolútne žiadny význam," odpovedal na žiadosť sudca. Za krádež na pietnom mieste hrozí páchateľovi 3 až 10 rokov väzenia. Suca mu nadelil 2 roky straty slobody. Rozsudok zatiaľ právoplatný nie je. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy