Oblačno
11°
Bratislava
Svetozár
16.5.2024
Mimoriadna kolóna kamiónov na východe: Ráno presiahla 20 kilometrov
Zdielať na

Mimoriadna kolóna kamiónov na východe: Ráno presiahla 20 kilometrov

VYŠNÉ NEMECKÉ / Situácia na východnej hranici si vyžiadala obmedzenie presunu kamiónovej dopravy. Dôvodom je nárast nákladnej dopravy, k čomu došlo v nedeľu 12. novembra po 22.00 h. Informovala košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že kolóny sa vytvárajú nielen pred hraničným priechodom Vyšné Nemecké, ale aj v prihraničných oblastiach. Situáciu na mieste monitoruje reportér TV JOJ Peter Sabo.

"Kamiónová doprava prichádzajúca po diaľnici D1 v smere od mesta Prešov je odstavovaná za sebou, v jednom jazdnom pruhu diaľnice D1 od kruhového objazdu Bidovce. Kamiónová doprava prichádzajúca v smere od Petroviec nad Laborcom je odstavovaná v jednom jazdnom pruhu pred vjazdom do mesta Michalovce," uviedla Ivanová. Na kruhovom objazde v obci Hriadky zasa policajti odkláňajú prichádzajúcu kamiónovú dopravu na Maďarskú republiku. 

Uprednostňovaná je kamiónová doprava prepravujúca potraviny podliehajúce skaze, tovar s rýchlou dobou exspirácie, zvieratá a humanitárnu pomoc. Ivanová však pripomenula, že vodiči musia predložiť potrebné doklady o prevážanom tovare. V súvislosti s prijatými opatreniami dodala, že bolo nevyhnutné zabezpečiť plynulosť cestnej premávky a bezpečné radenie prichádzajúcich nielen nákladných motorových vozidiel, ale aj osobných vozidiel smerujúcich k hraničnému priechodu.

Polícia zároveň apeluje na všetkých vodičov, aby zvýšili opatrnosť a boli ohľaduplní. 

Situáciu na mieste monitoroval reportér Peter Sabo:

Kolóna kamiónov stojí po obec Závadka, ďalšie pustia po jej skrátení

Kolóna nákladných vozidiel doobeda stála až po obec Závadka. Doplnila to hovorkyňa s tým, že ďalšie kamióny budú púšťané, až keď sa kolóna vozidiel skráti. "Smer jazdy kamiónov od Petroviec nad Laborcom, od Prešova a na kruhovom objazde v obci Hriadky je príslušníkmi Policajného zboru monitorovaný, prichádzajúce kamióny budú policajti púšťať priebežne v závislosti od situácie v obci Závadka," uvádza. Naďalej platí, že kamiónová doprava prepravujúca potraviny podliehajúce skaze, tovar s rýchlou dobou exspirácie, zvieratá a humanitárnu pomoc je uprednostňovaná, pričom vodiči musia predložiť potrebné doklady o prevážanom tovare. Polícia stále apeluje na zvýšenie opatrnosti všetkých vodičov. 

Kruhový objazd v obci Hriadky je momentálne neprejazdný

Kamióny prichádzajúce po diaľnici D1 v smere od mesta Prešov sú aktuálne zastavované za sebou, v jednom jazdnom pruhu na diaľnici D1, od zjazdu z diaľnice pri obci Bidovce. "Kruhový objazd v obci Hriadky je momentálne neprejazdný, policajti kamiónovú dopravu odkláňajú na Maďarsko, niektorí vodiči však odmietajú ísť touto cestou, preto blokujú príjazdové trasy ku kruhovému objazdu," uviedla hovorkyňa o 10. hodine.

Súvisiace články