Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
November pokračuje teplým počasím. Vydrží aj naďalej?
Zdielať na

November pokračuje teplým počasím. Vydrží aj naďalej?

BRATISLAVA / November pokračuje teplým počasím a striedaním sa zrážok s slnka. Ale či to vydrží aj naďalej? Tak to je otázka! Stále sa musíme pripraviť na striedanie slnečnejších a daždivejších dní.

Streda prinesie najskôr veľa oblakov aj zrážok, ktoré sa postupne sústredia do východnej polovice krajiny. Na západe budú zrážky končiť a oblačnosť sa výrazne zmenší. Denné maximum bude od 8 do 13 stupňov, na severe od 4 do 8 stupňov Celzia. Zrážky budú od asi 1 300 metrov snehové. Vietor od západu až severozápadu do 30 km/h, lokálne v nárazoch okolo 50 km/h. Na horách od spomínanej výšky môže spadnúť 6 až 10 centimetrov snehu.

Sneh sa ale neudrží. Už vo štvrtok sa opäť obnoví teplejšie prúdenie od juhozápadu, čo ale prinesie častejšie a vytrvalejšie hmly. Denná teplota pri slnečnej oblohe dosiahne od 7 do 12 stupňov, na juhozápade do 14 stupňov Celzia. Pozor na vietor na horách! Vo štvrtok sa na hrebeňoch Tatier popoludní rozfúka až búrlivý vietor.

V piatok opäť na mnohých miestach dážď, hranica sneženia sa zdvihne nad 1 600 m. Počasie bude nepríjemné a turisti by mali počítať s búrlivým vetrom od výšky, kde sa začne objavovať sneh.

V sobotu oslavuje Martin. Je to významný predpovedný dátum týkajúci sa sneženia. Tento rok to vyzerá, že biely bude kôň až na horách, od výšky asi 1 000 až 1 200 metrov. Pod touto výškou bude zo zamračenej oblohy pršať. Aspoň teplota bude pripomínať jeseň, počítať treba s teplotou od 3 do 4 stupňov na severe po 9 až 10 stupňov na juhu, aspoň tak sa to z dnešného (7. 11.) pohľadu javí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy