Zatiahnuté, dažďové prehánky
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Obrovský úlovok kriminalistov: Nelegálna výrobňa cigariet skrývala 30 ton tabaku
Zdielať na

Obrovský úlovok kriminalistov: Nelegálna výrobňa cigariet skrývala 30 ton tabaku

PREŠOV / Kriminálny úrad Finančnej správy má na konte obrovský úlovok. V areáli priemyselného parku neďaleko Prešova objavili jednu z najväčších výrobní nelegálnych cigariet. Zaistili nielen 30 ton tabaku, ale aj 29 ľudí. Išlo o mimoriadne sofistikovanú výrobňu, ktorej vybudovanie a prevádzka museli stáť nemalé peniaze.

​Jeden z areálov v priemyselnom parku. Obrovská hala ako mnohé podobné okolo. Práve v jedenej z nich sa ale už nejaký čas odohrávalo niečo, čo dnes malo za následok jednu z najväčších akcií Kriminálneho úradu Finančnej správy. Do akcie proti nelegálnej výrobni cigariet bolo nasadených až 80 ozbrojených príslušníkov Finančnej správy.

"V rámci iných priestorov boli zaistené dve výrobné linky, približne 30 ton tabaku a veľké množstvo nelegálne vyrobených cigariet," upresnila hovorkyňa Finančnej správy Martina Rybanská.

Nešlo o chátrajúcu fabriku

Kým doteraz podobné nelegálne výrobne boli ukryté v starých budovách, táto mala exkluzívny priestor so sofistikovanou prevádzkou tak, aby boli čo najviac nenápadní. Ľudia, ktorí linky obsluhovali, tam boli priamo ubytovaní. Mali tam nielen postele, ale dokonca aj práčovňu. "Kriminalisti Finančnej správy zaistili až 29 osôb," uviedla Rybanská.

Priemyselný par pri Prešove sa rozrastá na niekoľkých katastroch. Areál, v ktorom zasahovali kriminalisti Finančnej správy patrí pod obec Petrovany. Zásah prekvapil aj samotného starostu. "Priemyselný park sa rozvíja veľmi rýchlo, čo sme radi, ale nevieme ustrážiť to, kto má aký zámer podnikania," vysvetlil starosta Peter Hatok.

Výrobné linky museli stáť nemalé peniaze. Navyše bola každá umiestnená pod stanom a všetko to bolo zabezpečené modernou vzduchotechnikou tak, aby sa zápach tabaku nešíril do okolia. To všetko muselo znamenať obrovskú investíciu. "Viac informácií bude možné poskytnúť až po ukončení procesných úkonov," dodala Rybanská.

Súvisiace články