Jasno
12°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Medveď v ovocnom sade napadol muža. Je na úteku, varuje polícia
Zdielať na

Medveď v ovocnom sade napadol muža. Je na úteku, varuje polícia

NITRIANSKE PRAVNO / Za obcou Nitrianske Pravno zaútočil na hubára medveď. Podľa jeho slov šelma striehla v kríkoch a všetko sa odohralo v priebehu niekoľkých sekúnd. Zranený muž dokázal našťastie po útoku prejsť domov.

Hubár z Nitrianskeho Pravna sa v ovocnom sade ocitol zoči voči asi 150-kilogramovému medveďovi. Šelma na neho zaútočila, zahryzla mu do stehna a potom sa stratila v kríkoch. Po ošetrení v nemocnici ho prepustili do domáceho liečenia.

"Na miesto udalosti prišiel popoludní Zásahový tím pre medveďa hnedého. Členovia zásahového tímu za asistencie polície prehľadali okolie, medveďa nenašli," doplnila polícia. Polícia upozorňuje verejnosť, aby bola opatrná a zvážila prípadné prechádzky v prírode v uvedenej lokalite.

"Ja som začal kričať, veď keď z ničoho nič vyletí medveď. Bola to chvíľka. Vybehol na mňa, padol som na brucho a v tom momente sa ku mne dostal. Asi 300 metrov odtiaľ som mal bicykel," opísal napadnutý muž.

Ako informovala hovorkyňa Štátnej ochrany prírody (ŠOP) SR Kristína Bocková, k útoku došlo v starom opustenom a husto zarastenom ovocnom sade, približne kilometer vzdušnou čiarou od intravilánu. Zásahový tím pre medveďa hnedého vykonal v súčinnosti s Políciou SR a obeťou útoku obhliadku lokality. Miesto útoku sa nachádza vo veľmi hustom a neprehľadnom poraste.

Zásahový tím ŠOP SR odporúča turistom a najmä hubárom zvýšiť opatrnosť pri pohybe v miestach s obmedzeným rozhľadom a hustou vegetáciou, kde medvede často odpočívajú.

"V okolí Nitrianskeho Pravna Zásahový tím ŠOP SR vykonal tiež obhliadku lokality v blízkosti centra sociálnych služieb, kde nahlásili výskyt medveďa zamestnanci zariadenia. Výskyt bol potvrdený v okolí blízkeho ohniska, kde je aj vodný zdroj. Zásahový tím ŠOP SR oblasť monitoruje s cieľom zabezpečiť bezpečnosť obyvateľov sociálneho zariadenia," doplnila Bocková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy