Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Andrej Danko po stretnutí s prezidentkou: Chceme byť súčasťou vlády
Zdielať na

Andrej Danko po stretnutí s prezidentkou: Chceme byť súčasťou vlády

BRATISLAVA / Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje aj tento týždeň v sérií rokovaní s lídrami strán, ktorí prekonali hranicu zvoliteľnosti do parlamentu. V pondelok 9. októbra prijala predsedu SNS Andreja Danka.

"Pani prezidentka mi vysvetlila jej kroky rozhodnutí. Poďakoval som jej a ubezpečil ju, že chceme byť súčasťou vlády," povedal predseda strany SNS Andrej Danko. Zároveň prezradil, že sa v rokovaniach SMER-SD,HLAS-SD a SNS posunuli. "Verím, že Peter Pellegrini pochopil, že môže byť predsedom parlamentu a premiérom môže byť podľa výsledkov volieb Robert Fico. My nepodmieňujeme žiadnou funkciou," konštatoval Danko. Viac prezradil vo vyhlásení pre novinárov vo videu:

Hlava štátu poverila zostavením vlády Roberta Fica. Lehota mu uplynie budúci pondelok. Minulý týždeň sa Zuzana Čaputová postupne stretávala najprv s Robertom Ficom, neskôr s Michalom Šimečkom, Petrom Pellegrinim, Igorom Matovičom a Milanom Majerským. Prezidentka sa takisto vyjadrila, že v prípade návrhu na člena vlády, ktorý by čelil obvineniu, by jeho vymenovanie dôsledne zvážila.

Súvisiace články