Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Príbeh so šťastným koncom: Z agresora je psík, ktorý by za človeka dal život
Zdielať na

Príbeh so šťastným koncom: Z agresora je psík, ktorý by za človeka dal život

HUMENNÉ / Pôvodná rodina sa ho vzdala. Roky, ktoré prežil zrejme ako týraný pes, z neho urobili agresora. Skončil v útulku v Humennom. Tam útočil na ľudí aj na ostatných psov a ošetrovatelia si s ním nevedeli rady. Leovi preto hrozilo utratenie. Pre dobrovoľníčky bol však tento scenár neprípustný. Leovi našli psieho psychológa a agresor sa zmenil na psíka, ktorý by za človeka dal život.

Prvotné informácie hovorili o tom, že psík prežil väčšinu života na balkóne v panelákovom byte. Zrejme práve neprimerané zaobchádzanie sa podpísalo pod jeho agresívne správanie.

Hoci sa v karanténnej stanici v Humennom o neho starali s láskou, na agresivite to neubralo. Nedokázali k nemu ani len pristúpiť. Vedeli, že v takomto stave je neadoptovateľný a Leovi hrozilo utratenie. Dobrovoľníčky sa však nevzdali. Našli psieho psychológa a po mesiaci u odborníka je z Lea úplne iný pes. "Je taký oddaný človeku, že by zaňho dal život. Keď som videla tie videá, ako ho oblizuje a ako sa mojká, neverila som vlastným očiam," uviedla Katarína Kočanová z OZ Srdce pre všetkých.

Podľa slov psychológa je Leo vhodný do akejkoľvek rodiny. A navyše to vyzerá tak, že už sa mu črtá aj nový domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy