Zatiahnuté
21°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Koľko teplých októbrových dní nás ešte čaká?
Zdielať na

Koľko teplých októbrových dní nás ešte čaká?

Zdroj: TASR

SLOVENSKO / Aj keď máme za sebou horúce leto, mimoriadne teplý september a aj začiatočné októbrové dni, počasie predsa len začína mať jesenné črty.

Mnohí z nás, ktorí žijú na severe Slovenka, ale aj v dolinách a kotlinách, museli už ráno škrabať sklá svojich áut, pretože sa vytvorila pri prízemnom mraze aj slabá námraza. Ďalšie dni nás čaká premenlivé jesenné počasie. Do piatkového (6.10.) rána pokles teploty na 11 až 5 stupňov, v dolinách a kotlinách do 2 stupňov s hrozbou prízemného mrazu. Záver pracovného týždňa bude stále príjemný, s teplotou podobnou ako vo štvrtok (5.10.).

Sobota (7.10.) bude mať viac oblakov na severe krajiny, kde sa môžu objaviť aj slabé zrážky, ale bude ešte letne teplo. V noci pokles teploty na 11 až 6 stupňov, v dolinách a kotlinách do 2 stupňov, ale bez hrozby mrazíkov v prízemnej vrstve. Ale cez deň sa vzduch prehreje na 17 stupňov na severe, na juhu bude veľká šanca na letných 25 stupňov. Sobotu si teda treba užiť, lebo v nedeľu (8.10.) nás bude ovplyvňovať studený front, ktorý prinesie prehánky, na hrebene Tatier dokonca snehové. Teplota poklesne na 12 až 22 stupňov, ale popoludní sa začne výrazne ochladzovať a podporí to aj prúdenie nepríjemného severného vetra.

Po studenom pondelkovom (9.10.) ráne, ktoré hrozí prízemnými mrazíkmi aj v nížinách, bude chladný deň s teplotou od 10 do 19 stupňov. Ďalšie októbrové dni sa bude u nás opäť otepľovať, aspoň tak to naznačujú predpovedné modely. Ale aj keď sa teplota má šancu dostať na hodnotu vyššiu ako 22 stupňov, je vysoká pravdepodobnosť častého výskytu ranných hmiel, ktoré sa môžu udržať aj predpoludním.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy