Skoro jasno
23°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
VIDEO: Nebezpečná jazda pri Žiline, 32-ročný vodič utekal pred políciou
Zdielať na

VIDEO: Nebezpečná jazda pri Žiline, 32-ročný vodič utekal pred políciou

VARÍN / Nepomohlo mu ani silné auto. V žilinskom regióne došlo k ďalšej policajnej naháňačke. Pred členmi pohotovostnej motorizovanej jednotky unikal vo svojom aute 32-ročný Erik. No ďaleko nezašiel a sudca už rozhodol aj o tom, či pôjde do vyšetrovacej väzby.

"V smere od obce Mojš na obec Varín v okrese Žilina viedol 32-ročný vodič osobné motorové vozidlo zn. Porsche Panamera, pričom nerešpektoval svetelné a zvukové znamenie na zastavenie dávané hliadkou PMJ Polícia SR - Žilinský kraj. Predmetné vozidlo bolo za pomoci ďalšej policajnej hliadky za obcou Mojš zastavené," informovala polícia na sociálnej sieti.

Celé video z policajnej naháňačky:

Vodiča následne policajti vyzvali, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla. To odmietol. Zároveň ho polícia vyzvala, aby sa podrobil dychovej skúške za účelom zistenia prítomnosti alkoholu vo vydychovanom vzduchu, čo taktiež odmietol.

"Muž sa odmietol podrobiť aj lekárskemu vyšetreniu spojenému s odberom a vyšetreniu krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je ovplyvnený inou návykovou látkou. Muž bol obmedzený na osobnej slobode a za tento skutok mu bolo vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," píše polícia.

Páchateľ zo Žiliny zároveň čelí obvineniu zo zločinu vydierania a prečinu ublíženia na zdraví. Skutkov sa dopustil v priebehu tohto roka. Vyšetrovateľ okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline spracoval na obvineného podnet na návrh na jeho vzatie do väzby.

Muž nie je policajtom neznámy. Rozhodnutie sudcu sa mu nepáči a podal sťažnosť. O jeho osude bude rozhodovať žilinský okresný súd.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy