Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Aké bude počasie v najbližších dňoch? Ochladí sa, ale nie výrazne
Zdielať na

Aké bude počasie v najbližších dňoch? Ochladí sa, ale nie výrazne

Zdroj: TASR

SLOVENSKO / V utorok, bolo na našom území nezvyčajne teplo. Denné maximum sa na juhu Slovenska dostalo až nad 26°C pri slnečnej, málooblačnej oblohe, ale silnejšom vetre, najmä vo vyšších polohách.

Všetko nasvedčuje tomu, že na tento týždeň to bol najteplejší deň. Jeseň už naozaj silno klope na dvere, ale teplejšie počasie sa ešte nevzdáva. 
Už v noci na stredu začal počasie u nás ovplyvňovať studený front. Prešiel s premenlivou oblačnosťou a objavili sa prehánky. Deň bude spočiatku málo oblačný, počas dňa predsa len oblačnosť pribudne, bude polojasno až oblačno a prehánky sa objavia výnimočne, najmä na severe.

Za studeným frontom sa k nám predsa len dostane chladnejší vzduch, takže denné maximum bude nižšie, pohybovať sa bude v intervale od 18 do 23, na severe od 14 do 18°C. Fúkať bude severozápadný až severný vietor do 30, najmä dopoludnia aj nárazy okolo 60%. Popoludní bude vietor slabnúť. 
Zmenšenie oblačnosti prinesie výbežok vyššieho tlaku vzduchu, ktorý sa prejaví vo štvrtok chladným ránom, od 10 do 5, v dolinách a kotlinách do 1°C a pozor, objaviť sa môže aj prízemný mráz a nie iba v dolinách! Štvrtok bude slnečný, s dennou teplotou od 14°C na severe po 23°C na juhu. Sú to, z pohľadu minulých dní, nižšie teploty, ale sú viac primerané dátumu v kalendári. Ďalšie dni sa javia ako premenlivé, s rannými hmlami, a s dnami, ktoré prinesú aj slnko, ale aj oblaky a zrážky. Musíme počítať jednoducho s tým, že teplejšie dni sa stávajú minulosťou a ak sa objavia, musíme si ich užiť a tešiť sa z nich, lebo ideme do obdobia, ktoré je chladnejšie a tmavšie. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy