Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Krvavá dráma na ulici: Pohľad vašimi očami...
Zdielať na

Krvavá dráma na ulici: Pohľad vašimi očami...

Streľba v Devínskej Novej Vsi sa stala druhou najkrvavejšou v histórii Slovenska. Vyšší počet obetí si vyžiadala už len najmasovejšia mafiánska vražda z marca 1999, pri ktorej zomrelo desať ľudí.

30. august 2010 sa preto zapíše hlbokými písmenami do našej novodobej histórie. Konečná bilancia obetí je zdrvujúca, v bratislavských nemocniciach sa stále nachádzajú vo vážnom stave traja ľudia. Počet obetí sa teda môže ešte zvýšiť.

Ani naši čitatelia neostali chladní k svojim spoluobčanom a vyjadrovali ľútosť v našej internetovej diskusii. "Keď som sa dopočula, čo sa stalo...Je to naozaj smutné, ľutujem tie rodiny," píše jedna z diskutujúcich. "Je to hrozné, že kvôli jednému mužovi prišlo o život ďalších 7. Úprimnú sústrasť všetkým príbuzným obetí," dodáva v diskusii Janka.

Bratislavský incident vyvolal v Česku opätovnú debatu o tom, či podmienky pre držanie strelných zbraní nie sú príliš mierne. Slovenská polícia spočiatku tvrdila, že páchateľ zbrane nemohol držať legálne. Potom sa však "opravila". Práve polícii mnohí naši čitatelia pripisujú hlavný podiel viny. "Naši policajti v priamom prenose ukázali, ako sú pripravení ochraňovať životy a zdravie občanov," sťažujú sa ľudia.

"Niektorí ľudia sú tu veľmi múdri... Vždy na policajtov nadávajú a keď sa niečo stane tak koho voláte?? Policajtov," zastáva sa na druhej strane mužov zákona náš čitateľ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy