Jasno
15°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Svedkovia vyčíňania v Devínskej: Polícia to nezvládla
Zdielať na

Svedkovia vyčíňania v Devínskej: Polícia to nezvládla

Včera navštívil miesto krvavého incidentu aj prezident Policajného zboru Jaroslav Spišiak, ktorý spolu s ministrom vnútra Danielom Lipšicom obhajoval postup polície. Policajti sa však mýlili.

O tom, že polícia zrejme nebola na akciu pripravená až tak, ako tvrdí, svedčí aj fakt, že Jaroslav Spišiak v pondelok na tlačovej konferencii prízvukoval, že páchateľ samopal nemohol mať v legálnej držbe. Neskôr večer polícia toto tvrdenie vyvrátila. Strelec držal všetky tri zbrane legálne.

Ľudia vôbec nevedeli, aké bezprostredné nebezpečenstvo im hrozí. „Také kruté to bolo, pretože pol hodinu sa strieľalo a nikde žiadneho policajta nebolo vidieť. Trvalo to veľmi dlho, kým vyhlásili cez rozhlas, aby ľudia nevychádzali von," sťažuje sa aj jedna Devínčanka.

Po Devínskej Novej Vsi sa šírili dezinformácie. Bolo to vidieť v diskusii aj našej internetovej stránke. Ľudia nevedeli, či už streľba skončila alebo či pokračuje ďalej a báli sa. Podľa rôznych špekulácii mohlo byť strelcov aj viacero. „Ľudia si normálne chodili do obchodov a vonku sa strieľalo," dodáva ďalej svedkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy