Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Volebná diskusia s politikmi a zamestnávateľmi: Plány a návrhy riešení
Zdielať na

Volebná diskusia s politikmi a zamestnávateľmi: Plány a návrhy riešení

BRATISLAVA / Ako pomôcť zamestnávateľom na Slovensku a kde sú najväčšie problémy pre budúcu vládu. Aj o tom bola predvolebná diskusia so zamestnávateľmi a politikmi, ktorú priniesla spravodajská JOJ 24. V programoch politici riešenia majú. Otázne je či sa dostanú aj do plánov budúcej vlády. Podľa zamestnávateľov bude dôležitá hlavne komunikácia a prehľadná legislatíva.

Podnikateľské prostredie ako také, zníženie byrokratického zaťaženia, daňovo odvodové zaťaženie, otázky verejného dlhu a vôbec prijímanie legislatívneho procesu boli otázky, na ktoré odpovedali Kamil Šaško (Hlas-SD), Michal Truban (PS), Milan Uhrík (Hnutie Republika), Richard Sulík (SASKA), Andrej Danko (SNS), Jozef Hajko (KDH) a Tomáš Malatinský, prezident Asociácie zamestnávateľských zväzov a združení SR. 

Celú volebnú diskusiu nájdete vo videu.

Problémom podnikateľského prostredia na Slovensku je chaos a nepredvídateľnosť. Zhodli sa na tom predstavitelia politických strán aj zamestnávatelia. Aké riešenia navrhujú politici kandidujúcich strán prezradili vo volebnej diskusii JOJ24 moderátorke Márii Ölvedyovej.

 Zdravotníctvo na Slovensku je v kolapse. Hovoria o tom lekári, sestry, ale aj zamestnávatelia. Aké riešenia navrhujú politici kandidujúcich strán?

 Neistota, nepredvídateľnosť, byrokracia, vysoké odvody. Kto chce dane zvyšovať a kto znižovať? Čo majú v pláne politickí kandidáti?

Slovensko je v dlhu. Sekera je zaťatá veľmi hlboko. Budúca vláda bude musieť prijať opatrenia, ktorými začne tento dlh zmenšovať. Aké riešenia navrhujú politici kandidujúcich strán?

Súvisiace články

Najčítanejšie správy