Jasno
12°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Niektorí turisti si z Vysokých Tatier urobili akvapark. Pláž majú pri jednom z najkrajších vodopádov
Zdielať na

Niektorí turisti si z Vysokých Tatier urobili akvapark. Pláž majú pri jednom z najkrajších vodopádov

VYSOKÉ TATRY / Niektorí tatranskí turisti si v lete stále mýlia tamojšie plesá či vodopády s kúpaliskami. Najnovšie si zo skál jedného z najkrajších tatranských vodopádov urobili pláž. Že sa správanie turistov v národnom parku zhoršuje, o tom svedčí aj množstvo pokút udelených počas tohtoročných letných prázdnin.

​Miesto, ktoré preslávilo Vodopády Studeného potoka sa stalo najneslávenejším tatranským akvaparkom. Ľudia sa rozdelili na dva tábory. Kým niektorí sú presvedčení o tom, že turisti nič neporušili, lebo sa len opaľovali, protistrana naklonená ochrane prírody je pohoršená. "Dôležité je, aby si to nemýlili s nejakým akvaparkom alebo štrkoviskom. V podstate v tomto území by sa návštevník mal pohybovať len po vyznačených turistických chodníkoch," priblížil Pavol Majko, riaditeľ správy Tatranského národného parku.

Strážcovia prírody vybrali toto leto za rôzne priestupky množstvo pokút v rekordnej sume. Sú presvedčení o tom, že takto by sa turisti v zahraničí nesprávali. "Len počas leta sme vybrali viac ako 6 tisíc eur pokút," uviedol Majko.

Viac o tejto téme porozprával Pavol Majko v rozhovore:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy