Oblačno
20°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Bývalý advokát Mikuláša Černáka sa postavil pred súd. Bude stíhaný na slobode?
Zdielať na

Bývalý advokát Mikuláša Černáka sa postavil pred súd. Bude stíhaný na slobode?

BRATISLAVA / Najvyšší súd v stredu 6. septembra popoludní rozhodol o tom, že advokáta Františka Poláka budú stíhať na slobode. Najvyšší súd sťažnosť prokurátora zamietol. Z korupcie ho obvinili po tom, čo ho zadržali elitní policajti v rámci akcie Korumpére 1. František Polák vinu odmieta. Prípad sleduje reportérka Nicol Richterová.

Špecializovaný trestný súd v Pezinku ​rozhodol, že František Polák nebude stíhaný väzobne, ale na slobode. Proti rozhodnutiu podal sťažnosť prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Preto sa rozhodovalo na Najvyššom súde. 

​František Polák je obvinený z korupcie. Tej sa mal dopustiť v súvislosti s vybavovaním prepustenia väzobne stíhaných osôb, ktoré boli vzaté do väzby, a to v rámci policajnej akcie známej pod názvom Médiá. Išlo o neoprávnené vratky DPH za milióny eur. Obvinený je aj z extrémizmu. V máji v roku 20119 ho zadržali v rámci akcie Plukovník. Počas prehliadky nehnuteľnosti polícia zadržala niekoľko nacistických symbolov,  medzi ktoré patrila napríklad aj uniforma so zobrazením hákového kríža. Obhajoval aj známeho Mikuláša Černáka či Stanislava Mizíka. Najzávažnejšia je jeho obžaloba z vydierania Pavla Konkoľa ako riaditeľa hydinárskej spoločnosti. Hrozí mu minimálne 20 rokov za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy