Zatiahnuté
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Predseda Smeru vyostruje rétoriku smerom k vojne na Ukrajine
Zdielať na

Predseda Smeru vyostruje rétoriku smerom k vojne na Ukrajine

BRATISLAVA / Robert Fico pri téme Ukrajina čoraz viac ustupuje od svojej pozície. Predtým hovoril o mieri a brojil proti vojenskej pomoci našim napadnutým susedom a kritizoval sankcie voči Rusku. Posledné dni však už otvorene kopíruje propagandu Kremľa a hovorí o ukrajinských fašistoch. Podľa jeho bývalého straníckeho kolegu mu možné vyššie percentá vo voľbách za takúto medzinárodnú blamáž nestoja.

Čím viac sa blíži termín parlamentných volieb, tým viac sa zostruje rétorika Roberta Fica voči Ukrajine a čoraz viac sa podobá oficiálnej ruskej propagande. "Snažíme sa o demilitarizáciu a denacifikáciu Ukrajiny," uviedol ruský prezident Vladimir Putin vo februári minulého roku. "V radoch ukrajinskej armády sú čistí fašisti. Zoberte si pluk z Azova, ktorý je vyslovene fašistický," vyhlásil predseda strany Smer-SD Robert Fico v auguste tohto roku.

"Rusko nesmie začínať v Užhorode a musíme spraviť všetko preto, aby tam nezačínalo," uviedol Richard Sulík, predseda strany SaS. "Tak ja neviem, keď chce niekto ešte nahrávať tejto strane, tak je to choré. My sme za to, aby sme Ukrajine pomohli a nie acylpyrínom, tým Rusa nevyženie," povedal Boris Kollár, predseda strany Sme rodina.

"Robert Fico sa snaží využiť každú príležitosť, aby burcoval svojich voličov, aby išiel do extrému. Fico je had," vyhlásil Michal Šípoš, predseda poslaneckého klubu strany OĽaNO a priatelia.

Pozitívny vzťah k ruskej federácii sa Robertovi Ficovi, ak sa stane premiérom, môže ešte na medzinárodnom poli vypomstiť. "V záujme jedného percenta navyše meniť rétoriku, za ktorú sa, ak by sa stal premiérom, bude musieť na medzinárodných inštitúciách ospravedlňovať, to je zbytočné," zhodnotil Peter pellegrini, predseda strany Hlas-SD

Súvisiace články

Najčítanejšie správy