Jasno
21°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
VIDEO: Dráma na železničnom priecestí. Vodič uviazol medzi rampami
Zdielať na

VIDEO: Dráma na železničnom priecestí. Vodič uviazol medzi rampami

ORAVA / Mimoriadne nebezpečnú situáciu zažil vodič v Nižnej, ktorý mal podľa miestnych v aute aj deti. Ocitol sa uviaznutý medzi dvoma spustenými rampami. Poriadny stres zažil aj rušňovodič. Všetko zaznamenala kamera ďalšieho vodiča v aute.

Vodič za volantom nereagoval na svetelnú a zvukovú signalizáciu a vošiel do koľajiska. Potom zistil, čo sa deje a snažil sa z koľajiska vycúvať. V tomto momente išlo posádke auta o život. "Pri tejto udalosti, našťastie, nedošlo ku kolízii vďaka duchaprítomnosti vodiča, ktorý už z diaľky spozoroval auto zaseknuté na priecestí a znížil rýchlosť vlaku a zabránil nárazu," uviedol Tomáš Kovač, riaditeľ odboru komunikácie a hovorca ZSSK.

Ostatní vodiči sa prizerali

Takéto hazardovanie so životom si obyvatelia Nižnej nevedia vysvetliť. Na dramatickú situáciu na koľajisku sa ostatní vodiči len prizerali. Železničiari však tvrdia, že urobili dobre. Je potrebné zostať v autách, pretože pri pomoci, napríklad dvíhaním rámp, by aj im išlo o život. V tomto prípade všetko skončilo dobre, avšak nie vždy sa dá rušňovodičovi ubrzdiť rozbehnutý vlak. 

Čo v podobnej situácii robiť?

Tomáš Vrábeľ, riaditeľ dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Bratislava informoval, že v podobnej situácii je vodič odstrániť vozidlo z koľajovej trate. Ak to nie je možné, má konať rázne. "Ak sa zavrú rampy, je potrebné, aby ich vodič prerazil. Škody na rampách sú niekoľko stoviek eur, avšak je to neporovnateľné s cenou ľudského života," vysvetľuje hovorkyňa ŽSR Ria Feik Achbergerová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy